Najlepšie pánske hodinky vybrané odborníkmi

Tagy: Výber najlepších | Pánske | Klasické

Agáta Vřeská | 13.11.2023 | 17 MIN

Výber hodiniek je pomaly samostatná veda. Aký štýl, pre akú príležitosť, to všetko je treba vziať do úvahy. V našom sprievodcovi nájdete tie najlepšie pánske hodinky z tých najobľúbenejších hodinkových štýlov.

Pokiaľ hľadáte perfektný darček a nechcete stráviť hodiny čítaním recenzií a študovaním, tu nájdete inšpiráciu na hodinky, s ktorými nešliapnete vedľa. Starostlivý výber totiž robíme priamo v našej redakcii, kde ich sami recenzujeme. A úplne na konci nášho sprievodcu sme zhrnuli ako a z čoho sme vyberali.

Máte nastavený cenový budget trochu nižšie? Vybrali sme v jednotlivých kategóriách aj cenovo dostupnejšie modely:

Najlepšie pánske hodinky vybrané odborníkmi (cenovo dostupné)
19.10.2021 - Agáta Vřeská
Najlepšie pánske hodinky vybrané odborníkmi (cenovo dostupné)

Rýchly prehľad kategórií a víťazov:

  1. Spoločenské – Certina DS-1 Big Date
  2. Formálne – Tissot Le Locle
  3. Každodenné – Tissot PRX Automatic
  4. Pretekárske – Frederique Constant Vintage Rally
  5. Potápačské – Tissot Seastar 2000
  6. Letecké – Citizen Promaster Sky
  7. Vojenské – Hamilton Khaki Field
  8. Outdoorové – G-Shock Mudmaster
  9. Retro – Bulova Lunar Pilot
  10. Skeletonové – Orient Star M34 Skeleton
  11. Quartzové – Seiko Astron
  12. Digitálne – Hamilton PSR
  13. Jedinečné – Hamilton Ventura Skeleton Dragon

Chceli by ste to radšej počuť? Pozrite si náš YouTube:

1) Kategória: Spoločenské

Spoločenské hodinky sú základ. Doplnok, ktorý o mužovi v spoločnosti mnohé prezradí. Je to taká smotánka medzi hodinkami. A pokiaľ sa nejedná o vrcholne formálnu udalosť, ponúka sa celkom veľké pole výberu.
Nominováni:

Víťaz kategórie: Certina DS-1 Big Date

Pre radostné udalosti sa totiž nemusíte báť siahnuť napríklad po farebnejšom číselníku, alebo dizajne s farebným prvkom, ktorý celkový vzhľad decentne ozvláštni. Spoločenské hodinky totiž neznamenajú nudné. Mala by byť radosť vziať si ich ku košeli do práce, rovnako ako k tričku, keď si idete večer sadnúť s kamarátmi.

Také sú presne Certina DS-1 Big Date a ich obľúbenosť to len potvrdzuje. Famózny odtieň zelenej, zaujímavý dymový prechod, leštené puzdro a mesh náramok z ocele – to je to, o čom hovorím. Ponúkajú sa tiež v ďalších odtieňoch, krásne sú napríklad v modrej a keď siahnete po čiernej, dali by sa považovať za formálne.

Aj keď sú pravidlá pre výber spoločenských hodiniek uvolnenejšie než je tomu pri vyložene formálnych hodinkách, stále platí, že by mali byť skôr minimalistické, elegantné a nemali by na seba pútať prílišnú pozornosť.

TOP 6 pánskych spoločenských hodiniek a ako vybrať tie správne
12.1.2021 - Eduard Tomas
TOP 6 pánskych spoločenských hodiniek a ako vybrať tie správne

Medzi nominovanými boli aj fascinujúce Orient Star s mesačnou fázou a Tissot Gentleman. Oboje sú perfektné alternatívy a každé majú svoje prednosti. Orient Star vás nadchne prepracovanosťou číselníka, Gentleman od Tissotu zase svojou neochvejnou univerzálnosťou.

Určite si tiež prečítajte:

Tissot Gentleman
11.2.2020 - Agáta Vřeská
Tissot Gentleman

Orient Star Classic Moonphase recenzia – Keď vás nedostane Mesiac, tak všetko ostatné áno
18.8.2022 - Agáta Vřeská
Orient Star Classic Moonphase recenzia – Keď vás nedostane Mesiac, tak všetko ostatné áno

Aké hodinky boli vo výbere v roku 2021? Mrknite na naše video.

2) Kategória: Formálne

Hodinky pre formálne udalosti či k prísnemu pracovnému dress code majú celkom jasne dané pravidlá. Predovšetkým, musia byť naozaj elegantné a dizajnovo minimalistické. Skrátka také, aké by schválil aj majster etikety pán Špaček.

Nominovaní:

Víťaz kategórie: Tissot Le Locle Automatic

Tiež materiály zohrávajú úlohu. Na plastové puzdro či silikónový remienok prosím zabudnite. Remienok by mal byť kožený, a to v základných farbách kože – hnedej alebo čiernej. Puzdro by malo byť z ocele alebo drahých kovov, a to v striebornej či zlatej farbe. Prečo tomu tak je, vychádza zo zaužívaných pravidiel.

5 najčastejších chýb pri výbere pánskych spoločenských hodiniek
31.8.2018 - Martin Koňařík
5 najčastejších chýb pri výbere pánskych spoločenských hodiniek

Špecialista na spoločenskú klasiku je švajčiarsky Tissot. Model Tissot Le Locle s automatickým strojčekom vyberám nielen preto, že spĺňa všetky kritériá, ale pretože ponúka viac než dobrý pomer cena/výkon a hlavne, sú to krásne hodinky.

6 NAJ: Najobľúbenejšie pánske spoločenské hodinky Tissot
22.10.2020 - Agáta Vřeská
6 NAJ: Najobľúbenejšie pánske spoločenské hodinky Tissot

Vyberať samozrejme môžete aj z ďalších modelov a značiek. V každom prípade, u pánskych formálnych hodiniek vyberajte naozaj starostlivo. Ide totiž o klasiku, ktorá nikdy nezmizne z módy, a pokiaľ vyberiete ten správny kúsok, pravdepodobne bude plniť službu mnoho a mnoho rokov.

U formálnych hodiniek ide aj o veľkosť. Priemer puzdra by nemal presahovať 42 mm a hrúbku je potreba voliť ideálne tak, aby sa hodinky krásne zmestili pod manžetu košele.

Do výberu bol zaradený aj model od značky Frederique Constant, ktorá podobne ako Tissot stavila na gilošovaný číselník a noblesu rímskych číslic. Navyše má obľúbený priezor na zotrvačku, ktorým sa značka preslávila. V ponuke je ale aj verzia bez open heart. Ďalšou perfektnou voľbou pre formálne udalosti budú modely Mido Baroncelli. Minimalistický číselník s modrenou rúčkou pôsobí čisto, a pritom zaujímavo. Ani s jednými teda nešliapnete vedľa.

Frederique Constant Classics Heart Beat Automatic – švajčiarska elegancia
19.10.2023 - Jakub Pitucha
Frederique Constant Classics Heart Beat Automatic – švajčiarska elegancia

3) Kategória: Každodenné

Hodinky na každodenné nosenie je náročná kategória. Hľadáte totiž hodinky, ktoré obstoja takmer v každej spoločnosti a zvládnu skoro všetky situácie.

Nominovaní:

1. Tissot PRX Automatic 2. Seiko Alpinist 3. Certina DS-1 Big Date 4. Seiko Astron 5. Frederique Constant 6. Casio G-Shock MTG-B3000

 

Víťaz kategórie: Tissot PRX Automatic

 

Pre nás sú všetci nominovaní víťazi. Seiko Astron vďaka svojej bezstarostnosti, G-Shock zase odolnosti. Víťaz môže byť ale len jeden a prvé miesto si vďaka obrovskej obľube vybojoval Tissot PRX Automatic.

Tissot PRX predstavenie – Najlepšie dostupné švajčiarske hodinky za rok 2021?
8.4.2021 - Eliška Měrková
Tissot PRX predstavenie – Najlepšie dostupné švajčiarske hodinky za rok 2021?

 

Tissot PRX sa objavili v roku 2021 ako malé zjavenie. Za senzačnú cenu dostávate štýlové automaty s vysokou rezervou chodu a spracovaním, ktoré pôsobia, ako by hodinky boli najmenej dvakrát také drahšie.

 

Plusové body získali aj za 100 metrovú vodeodolnosť a luminiscenciu, pretože keď je reč o hodinkách na každodenné nosenie, treba myslieť aj prakticky.

Tissot PRX recenzia – Obzretie za „starými dobrými“ časmi (ktoré nemajú chybu)
25.8.2021 - Bohumil Vopršal
Tissot PRX recenzia – Obzretie za „starými dobrými“ časmi (ktoré nemajú chybu)

Podarený dizajn, zaujímavá štruktúra číselníka a samozrejme aj silné meno švajčiarskeho Tissotu hrali v rozhodovaní aj svoju rolu.

 

Vlastne by sa smelo mohli nominovať aj v kategóriách retro a spoločenských hodiniek, ale práve

kategória spoľahlivých automatov na každodenné nosenie im pristane asi najviac.

 

Tissot PRX – Fotogaléria geniálnej nostalgie
1.7.2022 - Agáta Vřeská
Tissot PRX – Fotogaléria geniálnej nostalgie

4) Kategória: Pretekárske

Športový štýl je neuveritelne sexy. O tom žiadna. A medzi najobľúbenejšie športové hodinky patria jednoznačne chronografy, alebo  hodinky so stopkami. A to aj napriek tomu, že stopky v praxi využije len málokto.

Nominovaní:

Víťaz kategórie: Frederique Constant Vintage Rally Chronograpg Healey

VŠETKO NA TÉMU: Hodinárske komplikácie – Chronograf
30.6.2021 - Eliška Měrková
VŠETKO NA TÉMU: Hodinárske komplikácie – Chronograf

A pokiaľ sa bavíme o pretekárskych hodinkách, alebo ak chcete "race watch", obvykle sa ešte objavuje tachymetrická stupnica pre meranie rýchlosti. Určite sa vám vybavia značky ako Tag Heuer alebo Rolex. Ale medzi špičku  patrí aj švajčiarsky Tissot, hlavne so svojou kolekciou Tissot Supersport alebo Edox Chronorally. Nás ale uhranul rally štýl v podaní značky Frederique Constant.

Zo spolupráce Frederique Constant s automobilkou Austin vznikajú parádne limitované edície. Táto konkrétna poteší automatickým chronografom a odtieňom číselníka vo farbe auťáka Austin-Healey 100S NOJ 393. Vyrobených bolo iba 700 kusov.

Príbeh značky Frederique Constant – Luxus, ktorý si môžete dovoliť
2.10.2023 - Agáta Vřeská
Príbeh značky Frederique Constant – Luxus, ktorý si môžete dovoliť

V krásnom balení je navyše aj model autíčka v skutočne vernej podobe samotnej predlohy. Ani samotným hodinkám sa potom nedá vytknúť prakticky nič – senzačné spracovanie, premyslené detaily, nadčasový, športovo-elegantný design.

Frederique Constant Vintage Rally Healey recenzia – Pocta motoristickej vášni
8.11.2023 - Jiří Hons
Frederique Constant Vintage Rally Healey recenzia – Pocta motoristickej vášni

5) Kategória: Potápačské

Potápačské hodinky patria medzi kategóriu, ktorú už len málokto kupuje skutočne preto, aby sa s nimi potápal. Aj tak sa ich popularita nemení. Vlastne je to skôr naopak. A rastie záujem najmä o tie rýdze potápky, funkčné nielen po estetickej, ale aj technickej stránke.

Nominovaní:

Víťaz kategórie: Tissot Seastar 2000 Professional Automatic

Takmer každá značka má v ponuke nejaké suprové potápky, s ktorými si skutočne pohrala. Ale aktuálne najnovší model od Tissotu Seastar 2000 prekonal očakávania, a že neboli zrovna malé. Ide o ich prvé potápačské hodinky s oficiálnou certifikáciou ISO 6425. Vodeodolnosť dosiahla 600 metrov, majú dokonca héliový ventil, silné zafírové sklíčko a  to aj na dienku, cez ktoré tak môžete pozorovať automatický strojček Powermatic 80.

VŠETKO NA TÉMU: Vodeodolnosť hodiniek
10.3.2021 - Agáta Vřeská
VŠETKO NA TÉMU: Vodeodolnosť hodiniek

Otočná luneta je keramická a na luminiscencii sa tu nešetrilo. Tmavou stránkou sa môže stať výška hodiniek, pretože Seastar 2000 naozaj nie sú zrovna drobné hodinky. Ale pokiaľ ste hľadali skutočne robustné potápky s neskutočne vydareným číselníkom, Tissot vyrába presne  také.

Otočná luneta so 60minútovou stupnicou, skvelá  čitateľnosť, vysoká  vodeodolnosť, silná luminiscencia či podsvietenie.  Potápačské hodinky sú  nielen štýlové, ale aj praktické. Minimálne sa  nemusíte báť, že ich  utopíte.

Pokiaľ sú na vás Tissoty príliš robustné, ale fandíte štýlovým vzorom na číselníku, s pokojným srdcom odporučíme prakticky akékoľvek Seiko Prospex Sea, vrátane modelu z roku 2023 s komplikáciou GMT, ktoré sú v top výbere. Certiny sa do najúzšieho výberu dostali hravo pre svoje titánové spracovanie a podarený okrový odtieň luminiscencie.

Tissot Seastar – Fotogaléria potápačských svalovcov
10.8.2022 - Eliška Měrková
Tissot Seastar – Fotogaléria potápačských svalovcov

6 NAJ: Pánske potápačské hodinky
30.8.2021 - Agáta Vřeská
6 NAJ: Pánske potápačské hodinky

6) Kategória: Letecké

Pilotné alebo aj letecké hodinky nemajú tak jasne dané dizajnové prvky ako napríklad potápačské modely. Preto sa hodinky s označením letecké od seba často diametrálne líšia. Súčasne ale patria medzi jeden z najobľúbenejších štýlov pánskych hodiniek. Ikonické pilotky vedia napríklad Zenith, IWC či Breitling. Modernejšie poňatie je potom často s logaritmickou stupnicou, pomocou ktorej si piloti počítali napr. dolet alebo spotrebu paliva. Preto niekedy vyzerajú komplikovane, ale o to lákavejšie.

Nominovaní:

Víťaz kategórie: Citizen Promaster Sky CB5000

 

[[181042]]

 

[[M3647]]

Medzi stálicami v obľúbenosti u nás dlho viedol model Citizen Promaster Sky JY802. Ale jeho výroba bola ukončená, a jeho miesto na tróne s ľahkosťou prevzal novšie Citizen Promaster Sky CB5000. Pilotky od Citizenu totiž zdieľa spomínaný lákavý dizajn, väčšie rozmery, ktoré má mnoho mužov v obľube, a rádiovú synchronizáciu času spojenú so solárnym dobíjaním.

 

 

Takže keď to zhrnieme, sú chlapácky veľké, idú úplne presne, dobíja sa svetlom a to ich robí v podstate bezstarostnými. A pretože sú v kategórii najlepších, ako samozrejmosť berieme antireflexné zafírové sklíčko, 200 metrovú vodeodolnosť a ako bonus budík či stopky.

 

Pre tých, ktorí ocenia odľahčenú verziu máme dobrú správu – model sa ponúka aj v titanovej variante.

Alternatív k Citizenu je ale aj pekný riadok. Napríklad Prim Aviator Dual Time sa stal veľkým a veľmi príjemným prekvapením roku 2023 a zaujmú nadšencov klasického pilotného štýlu a automatických strojčekov. Hamiltony X-Windy patria medzi najpopulárnejšie pánske Hamiltony a priznajme si, že ide o dizajnovo aj funkčne parádne hodinky.

[[M3629]]

[[M2601]]


7) Kategória: Vojenské

Dnes vojenské hodinky vnímame inak. Sú to skôr odolné, nezničiteľné hodinky typu G-Shock, alebo naopak super moderné športtestery typu Garmin Fenix alebo Tactix. My sme ale vyberali z tých klasických, ktorým sa vraví "field watch", polné hodinky.

Nominováni:

Vítěz kategorie: Hamilton Khaki Field Captain America

Hamilton Khaki Field Captain America sú dokonalou ukážkou toho, ako preniesť práve historické vojenské hodinky do 21. storočia a urobiť z retra nestarnúcu klasiku.

Až geniálne jednoduchý dizajn oživený rafinovanými detailmi je presne to, čo z modelu Captain America robí jeden z najobľúbenejších modelov tejto pôvodne americkej značky s neskutočnou históriou.

6 NAJ: Najikonickejšie hodinky Hamilton
8.2.2022 - Agáta Vřeská
6 NAJ: Najikonickejšie hodinky Hamilton

Vo vnútri je automatický strojček s 80 hodinami rezervy chodu, majú väčší  priemer 42 mm (ale v ponuke je aj menšia 38mm verzia) a dostali sexy  avangerskú prezývku.

Hodinky Hamilton bojovali na mnohých frontoch a hrali v mnohých filmoch. A  niet pochýb o tom, že práve tento model si vybojuje miesto u mnohých ďalších hodinkových nadšencov.

Hamilton vo filme – prehľad filmov a seriálov, v ktorých sa objavili hodinky Hamilton
5.1.2021 - Agáta Vřeská
Hamilton vo filme – prehľad filmov a seriálov, v ktorých sa objavili hodinky Hamilton

Všetko, čo musíte vedieť o staronových Hamilton Khaki Field a ešte trocha histórie navyše
10.10.2019 - Agáta Vřeská
Všetko, čo musíte vedieť o staronových Hamilton Khaki Field a ešte trocha histórie navyše

Hamilton Khaki Field Auto: Hodinky nielen pre filmových nadšencov
28.3.2024 - Jiří Marek
Hamilton Khaki Field Auto: Hodinky nielen pre filmových nadšencov

8) Kategória: Outdoorové

Niekto sa bojí tretej svetovej, niekto zas mutujúceho vírusu, iný prírodných živlov. Mať hodinky do nepohody má svoje výhody. A to aj pri menej katastrofických scenároch. Či už sa bavíme o manuálne náročnom zamestnaní, práci na záhrade, adrenalínových športoch, vojakoch, hasičoch... Odolné, outdoorové hodinky sa doma rozhodne zídu.

Nominovaní:

Víťaz kateórie: Casio G-Shock Mudmaster GWG-2000

Luminoxy sú perfektnou voľbou pre tých, ktorí chcú jednoduché, prehľadné a súčasne premyslené outdoorové hodinky. Protreky nás nadchli svojim elegantnejším dizajnom pri zachovaní rýdzo outdoorových funkcií. Víťazom sú ale G-Shocky, pretože keď ide o odolné a funkciami našliapané hodinky, G-Shocky nič neprekoná.

 

[[215781]]

 

Možno by boli logickou voľbou aj odolné inteligentné hodinky typu Garmin Fenix alebo Epix, ale v tomto výbere sme hľadali klasiku, ktorú nemusíte dobíjať.

Vrcholným modelom takýchto hodiniek sú práve Casio G-Shock Mudmaster GWG-2000, najvybavenejší model v rodine Mudmasterov. Pretože Mudmastery sú hodinky, ktoré môžete prejsť nákladiakom, vystaviť extrémnym teplotám a ony vám ešte vďaka Triple Senzoru povedia aká je teplota, výškové metre a cez kompas pomôžu nájsť smer.

Presný čas si berú automaticky cez starý dobrý dlhovlnný rádiový signál. Žiadne novoty ako Bluetooth. A ak sa stane, že sa pár rokov nedostanete k hodinárovi? V pohode, tieto hodinky sú vybavené solárnym napájaním.

Robustné rozmery a odolnosť z nich robia dokonalý nástroj do extrémnych podmienok, ale aj ako hodinky na bežné nosenie do terénu pre všetkých, ktorí hľadajú poriadne chlapácke hodinky s užitočnými funkciami.

Určite si tiež prečítajte:

[[M3890]]

[[M3168]]

[[M2569]]

9) Kategória: Retro

Vytvoriť zaujímavé retro hodinky nie je také ľahé, ako by sa mohlo zdať. Mnoho značiek „oživuje“ svoje historické modely v snahe pritiahnuť pozornosť, alebo dokonca zatieniť, že nemá nové nápady. My ale vyberáme také, pri ktorých to rozhodne neplatí a obstojí nielen v celkovej kolekcii, ale aj pred kritickým zubom času.

Nominovaní:

Víťaz kategórie: Bulova Lunar Pilot Chronograph

Certiny DS PH200M sú milované už niekoľko rokov. A boli mnohokrát ocenené. Ak hľadáte retro potápky, Certiny sú správny smer. U Hamiltonov zase poskočí srdce všetkým, kto uprednostňuje hranaté hodinky, ak tomu treba s filmovým príbehom, pretože ich nosil Indiana Jones. Ale po zohľadnení všetkých kritérií sme zvolili model od Bulovej.

Lunar Pilot sú hodinky, ktoré sa preslávili tým, že sa prešli po Mesiaci. Moderná verzia je dizajnovo verná predlohe, ale s moderným strojčekom.

Ten je unikátny sám o sebe, pretože beží na šialenej frekvencii 262 kHz! Sekundová rúčka vďaka tomu putuje takmer plynulo. Obdivuhodná je aj presnosť, kedy maximálna odchýlka dosahuje na +-10 sekúnd za rok.

Nápadne pripomínajú aj slávne Omegy, ktoré sa tiež pozreli do vesmíru. Dizajn je športový, ale natoľko nadčasový, že s nimi nejde urobiť chybu.

Bulova Lunar Pilot recenzia - Moderná misia na Mesiac
23.8.2023 - Patrik Zdvíhal
Bulova Lunar Pilot recenzia - Moderná misia na Mesiac

Určite si prečítajte tiež:

Hamilton Boulton Quartz – Hodinky, ktoré nosí Indiana Jones
25.7.2023 - Aleš Pavelek
Hamilton Boulton Quartz – Hodinky, ktoré nosí Indiana Jones

Certina DS PH200M: Podarený výlet do minulosti
14.5.2019 - Vojtěch Pospíšil
Certina DS PH200M: Podarený výlet do minulosti

10) Kategória: Skeletonové

Skletonových hodiniek je ako šafranu. Ale často platí, že keď už ich značka vyrába, stojí to naozaj za to a za hodinkami je napríklad nejaký príbeh alebo výnimočný prvok.

Nominovaní:

Víťaz kategórie: Orient Star Classic Skeleton

Keď sa pozriete na Edoxy, okamžite sa vám vybaví oveľa drahší model od Zenithu, ale samozrejme v cenovo oveľa dostupnejšej verzii. Frederique Constant zase nadchne svojou univerzálnosťou a pohodlnosťou na zápästí. Napriek tomu je víťaz Orient Star.

Orient Star Classic Skeleton Mechanical recenzia
21.9.2022 - Vojtěch Höhe
Orient Star Classic Skeleton Mechanical recenzia

Orient Star predstavil svoj skeleton ako oslavu 70 rokov od prvých  hodiniek Orient Star. V roku 2023 potom pôvodne čisto elegantný model na koži predesignoval na oceľovom náramku. A výsledok je perfektný.

Propracovanost v každém detailu a méně obvyklý je i ukazatel rezervy nátahu.

Prepracovanosť v každom detaile a menej obvyklý je aj ukazovateľ rezervy náťahu.

Vyhral si nielen s dizajnovou stránkou (a podarilo sa mu dosiahnuť aj na tak ťažkú vec u skeletónov, akú je čitateľnosť), ale aj technologickú.

O značke Orient Star – Siahnuť po hviezdach
4.8.2022 - Agáta Vřeská
O značke Orient Star – Siahnuť po hviezdach

Cez číselník môžete pozorovať jeho strojček F8 s kremíkovým krokovým kolesom, ktoré je špeciálne farbené. Ale predovšetkým má antimagnetické vlastnosti a skvele odoláva aj opotrebovaniu. Je to model pre skutočných fajnšmekrov, ale rozhodne sa nedá povedať, že je určený len za výkladné sklo. Patrí na ruku a vďaka menším rozmerom sa bude aj veľmi pohodlne nosiť.

Orient Star fotogaléria – Keď sú jedny krajšie než druhé
18.10.2022 - Agáta Vřeská
Orient Star fotogaléria – Keď sú jedny krajšie než druhé

Nás si získal aj vynikajúcim dvojitým antireflexom a Sallaz leštením. V cene, za akú sa ponúka ide o vynikajúci pomer cena/výkon.

Určite si prečítajte tiež:

Hamilton a jeho nový Skeleton Jazzmaster „Spiky H“
5.1.2021 - Agáta Vřeská
Hamilton a jeho nový Skeleton Jazzmaster „Spiky H“

Edox Delfin Mecano Automatic recenzia – Športový skeleton skrz naskrz
9.11.2022 - Agáta Vřeská
Edox Delfin Mecano Automatic recenzia – Športový skeleton skrz naskrz

12) Kategória: Quartzové

Klasické hodinky už sú zrejme technologicky prekonané. Smartwatche ich na papieri prekonajú takmer vo všetkom. Aj tak nie každý potrebuje vedieť koľko ušiel krokov, alebo kedy mu stúpne tlak. Od hodiniek čakáte komfort, pocit luxusu, prémiové materiály a hlavne presný čas.

V takom prípade chcite quartzové hodinky s pokročilým spôsobom nastavenia času. Na výběr je samozřejmě rádiový příjem, GPS nebo Bluetooth.

6 NAJ: Pánske hodinky s RC alebo GPS synchronizáciou
28.6.2022 - Agáta Vřeská
6 NAJ: Pánske hodinky s RC alebo GPS synchronizáciou

Nominovaní:

Víťaz kategórie: Seiko Astron GPS Solar

Všetci kandidáti splnili zadanie na jedničku. G-Shocky nás dostali nielen kombináciou RC a Bluetooth synchronizácie, ale aj farebným prevedením. Tissot T-Touch sa stal okamžitým hitom, pretože ponúka hybridný spôsob, ako mať krásne švajčiarske hodinky a súčasne niekoľko šikovných funkcií. Ale prvé miesto si odnesú Seiko Astron GPS Solar.

Astrony si vďaka GPS synchronizácii nastavia čas kdekoľvek na svete, extrémne rýchlo a navyše majú perfektné spracovanie, tie najlepšie materiály a neodolateľný business design.

Seiko Astron GPS – Akonáhle im dáte šancu, dostanú vás
3.5.2023 - Agáta Vřeská
Seiko Astron GPS – Akonáhle im dáte šancu, dostanú vás

Model Seiko Astron SSH069J1 je v čierno-zlatom prevedení, ležérnej elegancii a spracovaní, ktoré vás  presvedčí o cene. Antireflex na zafírovom sklíčku je napríklad tak  dokonalý, že máte pocit, že tam sklíčko ani nie je. A titánové prevedenie? Nikdy neprestanete žasnúť nad ľahkosťou a súčasne kvalitou hodiniek

6 NAJ: Pánske hodinky s RC alebo GPS synchronizáciou
28.6.2022 - Agáta Vřeská
6 NAJ: Pánske hodinky s RC alebo GPS synchronizáciou

13) Kategória: Digitálne

Digitálne hodinky nám evokujú nostalgiu. Proste také retro. Ale na retre je skvelé, že je nielen nesmrteľné, ale hlavne dokáže svojim spôsobom vrátiť čas.

Nominovaní:

Víťaz kategórie: Hamilton American Classic PSR

G-Shocky sa nominovali originálnym, moderne pojatým dizajnom a povestnou odolnosťou. Bulovy nás zaujali v hernej edícii vďaka priehľadu na strojček. Ale víťazom sú Hamilton Pulsar PSR.

Pretože mať hodinky, ktoré nosili slávni prezidenti, alebo ich celý svet obdivoval na ruke filmového hrdinu, alebo snáď boli v niečom historicky prvé... To chce jednoducho každý hodinkový nadšenec!

Presne preto vyberám jeden kúsok od Hamiltonu, ktorý toto všetko zvládol. Ide o reedíciu prvých digitálnych hodiniek na svete zo 70. rokov – Hamilton PSR, v dobe svojej slávy známe ako Pulsar.

M2300

Hamilton PSR: oživenie ikony, ktorá dala podobu digitálnym hodinkám
5.1.2021 - Agáta Vřeská
Hamilton PSR: oživenie ikony, ktorá dala podobu digitálnym hodinkám

Nosil ich Elvis Presley, Elton John, prezident Ford alebo herec Jack Nicholson. A vo filme sa objavili na zápästí Rogera Moora v Bondovke Žiť a nechať zomrieť. A to je len začiatok zoznamu.

Ale celebrity necelebrity, míľnik nemilník, hlavné je, že reedícia vyzerá úžasne aj dnes. Či už v klasickej oceľovej, alebo novej celočiernej verzii. Možno nevedia žiadne smart vychytávky, ale presne toto na nich budete milovať.

Hamilton PSR v černém provedení.

Hamilton PSR v čiernom prevedení.

6 NEJ: Najzaujímavejšie retro hodinky
15.1.2021 - Agáta Vřeská
6 NEJ: Najzaujímavejšie retro hodinky

Casio splnilo fanúšikom sen: G-Shock GMW-B5000 "Full Metal"
18.5.2019 - Vojtěch Pospíšil
Casio splnilo fanúšikom sen: G-Shock GMW-B5000 "Full Metal"

14) Kategória: Jedinečné

Hodinárčina je tradičné umenie, ktoré sa každá generácia snaží posunúť ešte o kus ďalej. A to aj po designovej stránke. Unikátne tvary, filozofia, estetika, možno trochu aj odvaha vybočiť z radu. O tom je kategória jedinečných hodiniek.

Nominovaní:

1. Hamilton Ventura Skeleton Dragon 2. Bulova Accutron Spaceview 3. MeisterSinger Bell Hora 4. Invicta Gladiator 5. Orient Star M34 F8 Date 6. Casio G-Shock MTG-B3000 The Year of Dragon

 

Víťaz kategórie: Hamilton Ventura Skeleton Dragon


Hamilton Ventury sú unikátne takmer všetkým. Svojou históriou (však boli dôkazom prvých pokusov o elektronické hodinky), tvarom, filmovým spojením,...

Dizajn hodiniek je úplne výnimočný. Proste Ventury sú legendy, ktoré si nepomýlite a rozoznáte na prvý pohľad. To môže povedať naozaj len máloktorý iný model.

Potom je tu spojenie s Hollywoodom. Veď Ventury preslávil Elvis Presley a boli vo všetkých dieloch Muži v čiernom.

V ako Ventura: Hamiltony nosí aj žena v čiernom
29.10.2019 - Agáta Vřeská
V ako Ventura: Hamiltony nosí aj žena v čiernom

A Hamilton sa s Venturami hrá a ponúka svojim fanúšikom krásne a zaujímavé designy a variácie. Medzi ne patrí model s dračou tematikou. Však sa zamerajte na číselník, čo vám pripomínajú výrezy v spojení s trojuholníkovým tvarom puzdra?

A práve tento model vyberáme ako top v kategórii jedinečných hodiniek. Pretože spojenie legendy s legendárnou mytickou bytosťou sa skutočne podarilo.

6 NAJ – Filmové hodinky Hamilton, které můžete mít doma
21.12.2023 - Aleš Pavelek
6 NAJ – Filmové hodinky Hamilton, které můžete mít doma

Viac o všetkých nominovaných v kategórii:

Ako a z čoho sme vyberali?

Tento výber Najlepších pánskych hodiniek vznikol ako praktický sprievodca výberom hodiniek. Preto v ňom nájdete iba modely, ktoré sú aktuálne v ponuke, dostupné a môžete nimi urobiť rovno radosť sebe alebo niekomu inému. A to je tiež dôvod, prečo zoznam udržujeme stále aktuálny.

A z čoho sme vyberali? Do výberu sa dostali tie najlepšie modely od značiek, ktoré máme v ponuke, poznáme ich a sami ich nosíme. Aj preto tu nenájdete napríklad Rolexky alebo Orisky. Zato však za nami vybrané hodinky by sme dali ruku do ohňa a na väčšinu máme podrobné recenzie, kde sa o hodinkách môžete dozvedieť všetko, čo potrebujete.

Mohlo by vás ďalej zaujímať:

Najkrásnejšie dámske hodinky
8.10.2021 - Eliška Měrková
Najkrásnejšie dámske hodinky

Najlepšie pánske smart hodinky
21.9.2021 - Dominik Hok
Najlepšie pánske smart hodinky

3) Kategória.

Hodinky na každodenné nosenie sú náročnou kategóriou. Hľadáte predsa hodinky, ktoré obstojia v takmer každej spoločnosti a zvládnu takmer každú situáciu.

Nominovaní: Hodinky, ktoré sa nachádzajú na trhu, sú najobľúbenejšími hodinkami na svete:

1. Tissot PRX Automatic 2. Seiko Alpinist 3. Certina DS-1 Big Date 4. Seiko Astron 5. Frederique Constant 6. Casio G-Shock MTG-B3000

Víťaz kategórie: Tissot PRX Automatic

Pre nás sú víťazmi všetci nominovaní. Seiko Astron pre svoju ľahkosť, G-Shock pre svoju odolnosť. Víťaz však môže byť len jeden a Tissot PRX Automatic sa vďaka svojej obrovskej popularite umiestnil na prvom mieste.

Tissot PRX predstavenie – Najlepšie dostupné švajčiarske hodinky za rok 2021?
8.4.2021 - Eliška Měrková
Tissot PRX predstavenie – Najlepšie dostupné švajčiarske hodinky za rok 2021?

Hodinky Tissot PRX sa v roku 2021 objavili ako menšie zjavenie. Za senzačnú cenu získate štýlový automatický strojček s vysokou rezervou chodu a spracovaním, vďaka ktorému sa zdá, že hodinky sú minimálne dvakrát drahšie.

Plusové body získavajú aj za 100-metrovú vodotesnosť a luminiscenciu, pretože keď ide o hodinky na každodenné nosenie, treba myslieť prakticky.

Tissot PRX recenzia – Obzretie za „starými dobrými“ časmi (ktoré nemajú chybu)
25.8.2021 - Bohumil Vopršal
Tissot PRX recenzia – Obzretie za „starými dobrými“ časmi (ktoré nemajú chybu)

Pri rozhodovaní zohral úlohu aj vtipný dizajn, zaujímavá štruktúra ciferníka a samozrejme silné meno švajčiarskej značky Tissot.

Vlastne by mohli byť smelo nominované v kategóriách retro a spoločenské hodinky, ale práve kategória spoľahlivých automatík na každodenné nosenie im asi najviac pristane.

Tissot PRX – Fotogaléria geniálnej nostalgie
1.7.2022 - Agáta Vřeská
Tissot PRX – Fotogaléria geniálnej nostalgie

Páčil sa vám článok?

Každú párnu stredu prehľad nových článkov a súťaže o hodinky na váš email.

Komentáre

Hodinky zmienené v článku