Prehrávanie hudby na smart hodinkách – Ako funguje?

Tagy: Technológie a pojmy | Inteligentné

Dominik Hok | 19.3.2024 | 2 MIN

Inteligentné hodinky umožňujú ovládať hudbu spustenú v telefóne, ale niektoré dokážu prehrávať hudbu priamo zo svojho úložiska alebo streamovacích služieb. V tomto článku sa budeme venovať tomu, ako fungujú smart hodinky s hudobným prehrávačom.

V článku nájdete informácie o:

Ovládanie hudby spustenej v telefóne

Praktickou funkciou je vzdialené ovládanie hudby spustenej v telefóne. V praxi to znamená, že hudbu spustenú v telefóne môžem ovládať napr. Ak počúvate na počítači a na telefóne zapnete službu Spotify, môžete prostredníctvom telefónu, ale aj inteligentných hodiniek dokonca ovládať hudbu v počítači.

Ovládaním mám na mysli hlavne prepínanie skladieb, čo drvivá väčšina inteligentných hodiniek dokáže. Inteligentnejšie hodinky zvládajú aj ovládanie hlasitosti a tie najinteligentnejšie (napr. Apple alebo smartwatch so systémom Wear OS) dokážu dokonca vyhľadávať vo vašej knižnici.

Túto funkciu zvládajú viac-menej všetky smart hodinky.

Telefonovanie zo smart hodiniek – Ako funguje a ktorí operátori to podporujú?
19.3.2024 - Dominik Hok
Telefonovanie zo smart hodiniek – Ako funguje a ktorí operátori to podporujú?

Úložisko pre hudbu

Niektorí ľudia nechcú byť závislí od svojho telefónu, prípadne ho nechcú nosiť so sebou (napr. pri športe), a tak hľadajú možnosť mať svoju hudbu priamo v úložisku smart hodiniek. Funguje to tak, že hodinky smartwatch spárujete s bezdrôtovými slúchadlami a spustíte hudbu z hudobnej knižnice v hodinkách. Maximálny počet v zásobe sa líši v závislosti od veľkosti úložiska.

Spôsob, ako dostať hudbu do hodiniek, sa líši od značky k značke, ale nikdy to nie je raketová veda. U niektorých je to pripojením hodiniek k počítaču pomocou kábla a ich skopírovaním priamo do úložiska hodiniek, iné značky to riešia pomocou počítača alebo mobilnej aplikácie.

V našom e-shope si môžete vyfiltrovať smart hodinky s hudobným prehrávačom.

Podpora streamovacích služieb

Mnohým ľuďom však "starý" spôsob nahrávania skladieb do úložiska veľmi nevyhovuje a chcú len svoje obľúbené zoznamy skladieb zo streamovacích služieb. Potom to funguje tak, že sa pripojíte k Wi-Fi, spustíte na hodinkách aplikáciu streamovacej služby a stiahnete si zoznam skladieb.

Miernou nevýhodou je, že môžete počúvať len to, čo si stiahnete. Niektoré značky (Samsung a Apple) umožňujú počúvať čokoľvek (nemusí to byť stiahnuté) priamo na hodinkách, pokiaľ ste pripojení k Wi-Fi. Ak počúvate hudbu v streamovacej službe prostredníctvom telefónu, na hodinkách Apple Watch a inteligentných hodinkách so systémom Wear OS môžete prepínať aj skladby v knižnici streamovacej služby.

Dôležité je, že táto funkcia musí byť prepojená s prémiovým účtom v streamovacej službe. Ak máte napríklad bezplatnú verziu služby Spotify, nemôžete do inteligentných hodiniek sťahovať zoznamy skladieb.

Streamingové služby sú podporované na všetkých inteligentných hodinkách s hudobným prehrávačom od spoločností Garmin, Apple a Samsung.

Páčil sa vám článok?

Každú párnu stredu prehľad nových článkov a súťaže o hodinky na váš email.

Komentáre