Notifikácia / Upozornenie z telefónu – Čo to je?

Tagy: Technológie a pojmy | Inteligentné

Dominik Hok | 21.3.2024 | 2 MIN | 2x komentár

Možno všade, kam idete, má niekto smart hodinky, ktoré neustále pípajú alebo vibrujú. Pre niektorých otravné, pre iných praktické. A presne to sú oznámenia. V tomto článku si rozoberieme, čo sú to oznámenia a aké sú ich možnosti.

V tomto článku sa dozviete:

Čo sú to notifikácie?

Oznámenia na inteligentných hodinkách vlastne len odrážajú to, čo vidíte na telefóne. Ak vám teda napríklad niekto napíše textovú správu, zobrazí sa aj na vašich inteligentných hodinkách a vy si ju môžete celú prečítať bez toho, aby ste museli siahať po telefón. Samozrejme, jedinou podmienkou je, že hodinky musia byť v dosahu Bluetooth vášho telefónu.

V závislosti od značky hodiniek a telefónu potom môžete nastaviť, ktoré oznámenia sa zobrazia len na telefóne, ale nie na hodinkách. Majitelia zariadení Apple však musia počítať s tým, že toto nastaviť nemožno, a teda všetko, čo sa zobrazí na telefóne, sa zobrazí aj na hodinkách.

To vyvoláva otázku, či sa oznámenia zobrazujú aj v režime spánku. Samozrejme, môžete si nastaviť časové rozpätie, kedy chcete byť upozornení. To isté platí aj pre divadlá, kiná a podobne, kde si môžete nastaviť režim "Nerušiť", ktorým oplývajú takmer všetky inteligentné hodinky na trhu.

Telefonovanie zo smart hodiniek – Ako funguje a ktorí operátori to podporujú?
19.3.2024 - Dominik Hok
Telefonovanie zo smart hodiniek – Ako funguje a ktorí operátori to podporujú?

Dá sa na notifikácia reagovať priamo z hodiniek?

Niektoré značky už majú možnosť reagovať prednastavenou odpoveďou. Ak vám napríklad niekto zavolá, môžete hovor odmietnuť a odoslať volajúcemu textovú správu s textom "Teraz nemôžem. Zavolám neskôr." To isté možno nastaviť pre správy SMS, správy WhatsApp a Messenger atď. Toto dokážu značky ako Amazfit, Garmin a Huawei. Len upozorňujeme, že prednastavené odpovede fungujú len s telefónom so systémom Android. Na iPhone môžete túto funkciu využívať len so spárovanými hodinkami Apple Watch.

Pokročilejšie odpovede na upozornenia ponúkajú spoločnosti Samsung a Apple. Na týchto hodinkách môžete odpoveď nadiktovať a hodinky ju prevedú na text, alebo (len na hodinkách Samsung) môžete odpoveď napísať na klávesnici. Apple má zasa tú výhodu, že prostredníctvom týchto hodiniek môžete posielať hlasové správy.

Páčil sa vám článok?

Každú párnu stredu prehľad nových článkov a súťaže o hodinky na váš email.

Komentáre

Marián Poláčekpred 195 dňami, reagovať
Dobrý deň mám hodinky Garmin Venu3 a neviem ako si nastaviť keď mi niekto vola aby zvolili aj cez hodinky. A druhá vec namiesto počítania krokov mi počíta zábery ako to prenastavit? Ďakujem.
Dominik Hokpred 194 dňami
Zdravím, Mariáne. V nastavení hodinek je potřeba otevřit uživatelský profil a tam deaktivovat režim vozíku. Co se týče telefonování, zkontrolujte v nastavení aplikace Garmin Connect část "Oprávnění pro telefon" a tam zkontrolujte, jestli máte vše povolené.