» Blog » Casio

G-Shock G-Steel GST-B600 predstavenie – Kompaktnejšie, menšie a najtenšie

Tagy: Predstavenie | Casio | Pánske | Klasické

Filip Debrecenyi | 6.2.2024 | 3 MIN

Šiesta generácia radu G-Shock G-Steel je tu. Hoci mnohí uvažovali, či nás ďalšia kovová séria niečím prekvapí, Casio im týmto modelom rozhodne odpovedá. Nielenže mierne prepracovali dizajn, ale naladili sa aj na vlnu trendu zmenšovania a priniesli tohto oceľového drobca v zatiaľ najmenšej veľkosti. V tomto článku sa dozviete, čo o hodinkách zatiaľ vieme.

Spoločnosť G-Shock pokračuje v zmenšovaní radu G-Steel s novými hodinkami GST-B600. Ten by mal podľa doterajších údajov merať veľmi triezvo 41,4 x 42,3 x 11,4 milimetra, čo je citeľne menej ako predchádzajúci model GST-B500.

Oveľa zaujímavejší je fakt, že svojimi rozmermi sa stane najtenším G-Shockom v ponuke. V skutočnosti pravdepodobne prekonajú najpredávanejší model posledných rokov GA-2100, ktorý bol doteraz najtenším G-Shockom v ponuke s hrúbkou puzdra 11,8 milimetra.

G-Shock GA-2100 : Pocta pánovi Ibemu
4.12.2019 - Radim Krčmář
G-Shock GA-2100 : Pocta pánovi Ibemu

Dodáva sa v troch variantoch. Dva varianty na gumovom remienku by mali vážiť 60 gramov a tretí model na kovovom remienku by potom mal vážiť 135 gramov. Nuž, povedzme si na rovinu, 60 gramov je na hodinky na každodenné nosenie jednoducho príjemná hmotnosť. Som teda veľmi zvedavý na celkovú kompaktnosť.

Z funkčného hľadiska sa nedočkáme žiadnej novinky, žiadneho zázraku. Mám pocit, že Casio nechcelo tlačiť na pílu s GST líniou, ale len ju rozšíriť medzi ľudí. Keďže sa nový model zmenšil, rovnako ako predchádzajúci, táto séria teraz ponúka širokú škálu veľkostí. Na výber je tak pre veľkého chlapa, ako aj pre človeka s menším zápästím. A ja osobne to vlastne oceňujem, pretože sám som typ, ktorý má tenšie zápästie, a hoci sa mi modely G-Steel páčia, nikdy mi ich veľkosť nesadla.

Teda, aby som sa vrátil k tomu, čo hodinky dokážu, okrem blábolenia o veľkosti. Štandardne ponúknu vysokú odolnosť, vodotesnosť 200 m, synchronizáciu s telefónom cez Bluetooth, solárne nabíjanie, stopky, časovač odpočítavania, budík a LED podsvietenie (ďalšie špecifikácie nám zatiaľ nie sú známe).

LED dióda bude teraz netradične umiestnená na pozícii 9 hodín, namiesto klasickej pozície 5 hodín, kde ju vídame najčastejšie.

Nebude chýbať ani dobíjanie svetlom, v Casiu známe ako Tough Solar, ktoré udržuje hodinky pri živote a ušetrí ich majiteľa pravidelných návštev hodinára.

Tough Solar - stručne a zrozumiteľne
27.1.2020 - Martin Koňařík
Tough Solar - stručne a zrozumiteľne

V dizajne však nastali menšie zmeny. Tým, že sú hodinky menšie, budú mať aj iné rozloženie ciferníka. Na ňom nám bude jednoznačne chýbať indikátor stavu batérie, ktorý bol typický pre ľavú stranu ciferníka. Okrem toho sa zmení aj veľkosť LCD displeja, ktorý bude teraz o polovicu menší. Otázkou je, nakoľko bude čitateľný v praxi. Pôvodne bol síce väčší, ale zároveň bol rozdelený na dve dátové polia v hornej a dolnej časti. Veľkosť údajov teda pravdepodobne zostane rovnaká a čitateľnosť to neovplyvní. Zníži sa len množstvo viditeľných údajov na displeji.

Predaj sa očakáva vo februári 2024, pričom sa začne v Japonsku. Tento model však príde aj do Európy, kde ho očakávam o niekoľko týždňov neskôr. Cenovka by sa podľa doterajších informácií mala pohybovať niekde medzi 300 až 360 eur, pričom najdrahší by mal byť logicky variant s kovom.

Tešil som sa na ne už začiatkom januára, keď sme s kolegom Simonom rozoberali novinky zo sveta Casia:

Teraz máme o niečo viac informácií a priznám sa, že sa teším, aké budú v skutočnosti. Páči sa mi zmenšenie modelu a verím, že by teraz mohol byť dostupný pre viac ľudí. Zároveň by malo ísť naozaj o najtenšie G-Shocky, ktoré prepisujú históriu tohto odolného radu a bude zábavné sledovať, kto ju prepíše ďalej.

Mohlo by vás tiež zaujímať:

História spoločnosti Casio – Od kalcez televízory až po hodinky
5.1.2024 - Filip Debrecenyi
História spoločnosti Casio – Od kalcez televízory až po hodinky

Casio G-Shock Rangeman GPR-H1000 recenzia – V novom kabáte s inteligentným vybavením
21.2.2024 - Filip Debrecenyi
Casio G-Shock Rangeman GPR-H1000 recenzia – V novom kabáte s inteligentným vybavením

6 NAJ: Najlepšie G-Shocky, aké sú v ponuke
1.6.2022 - Filip Debrecenyi
6 NAJ: Najlepšie G-Shocky, aké sú v ponuke

Páčil sa vám článok?

Každú párnu stredu prehľad nových článkov a súťaže o hodinky na váš email.

Komentáre