» Blog » Guess

Nová zimná kolekcia hodiniek Guess: modely, ktoré vás okúzlia

Tagy: Predstavenie | Guess | Dámske | Klasické | Fashion

Veronika Skotnicová | 13.11.2019 | 7 MIN

Sú elegantné, s trochou výstrednosti, nadčasové a pýšia sa svojim leskom a zvodnosťou. Áno, mám na mysli hodinky od fashion značky Guess. V októbri nám do predajne dorazili ich novinky pre zimnú sezónu 2019. A bolo by teda nefér, keby som sa s vami nepodelila o pár vybraných kúskov, ktoré jednoznačne stoja za zmienku.

Módou to všetko začalo

Značku Guess založili bratia Marciánovci v roku 1981 v druhom najľudnatejšom meste USA Los Angeles. Najprv sa venovali tvorbe módnych návrhov oblečenia, v ktorých sa snažili skĺbiť americký a francúzsky štýl. To sa im podarilo a značka sa tešila veľkej obľube.

Prvé džínsy sa volali Marilyn, boli typické svojim strihom a prvým znázornením loga v tvare trojuholníka

Už v roku 1985 slávila značka prvý úspech, keď sa jej džínsové oblečenie dostalo na filmové plátna vo filme Návrat do budúcnosti, kde mladučký Marty McFly nosil práve spomenuté oblečenie s logom Guess. Ich reklamným kampaniam prepožičali tvár modelky ako Claudia Schiffer, Eva Herzigová, Laetitia Casta alebo dedička slávneho hotelového impéria Paris Hilton.

Čiernobiele reklamné kampane spoločnosti Guess získali mnoho cien Clio Awards, čo sú ceny za tvorivé reklamy a dizajn

Ako je to s výrobou hodiniek Guess?

Prvé hodinky značky Guess uvideli svetlo sveta v roku 1984. Ale už v tej dobe sa firma ich výrobe nevenovala. Licenciu na výrobu hodiniek pod ich menom predala firme Seguel AG, čo je dcérska spoločnosť skupiny Timex Corporation. Takto rovnako sa spoločnosť Timex venuje výrobe hodiniek iných významných značiek, ako sú Mark Ecko, Nautica alebo Versace.

Spoločnosť Seguel AG má sídlo vo Švajčiarsku. Svoje výrobné závody má však rozmiestnené po celom svete. Dá sa ich nájsť napríklad v USA, Mexiku, Veľkej Británii, Francúzsku, Poľsku, na Filipínach, ale tiež v Číne alebo Indii. Nedá sa teda jednoznačne určiť, kde boli súčiastky vyrobené alebo kde boli hodinky skompletované. Avšak pri hodinkách módnych značiek ide predovšetkým o dizajn. Poďme sa preto zoznámiť s novou zimnou kolekciou 2019.

Licenčné práva na výrobu hodiniek Guess má spoločnosť Timex do roku 2022

Zimná kolekcia hodiniek Guess

Hodinky vás nadchnú svojim módnym a neotrelým dizajnom. Nejedno srdce žien pri pohľade na horúce novinky zaplesá. Nepreberným množstvom modelov sa návrhárovi hodiniek podarilo zaujať široký okruh žien. Líšia sa svojimi farbami, tvarmi, náramkami, osadením a celkovým dizajnom. Nechýbajú modely, ktoré svojim vzhľadom a zdobením uchvátia oko ženy, ktorá je v spoločnosti rada stredom pozornosti. Rovnako ako nechýbajú ani modely, ktoré svojou elegantnosťou zdôraznia jemné ženské ego, ktoré túži vyzerať dokonale za všetkých okolností.

Číselník hodiniek je chránený minerálnym sklíčkom, ktoré je pri hodinkách Guess samozrejmosťou. Puzdrá hodiniek sú vyrábané z nerezovej ocele 316L. Nechýbajú ani povrchové úpravy vo farbe gold a rosegold. Vnútri sa nachádza japonský quartzový strojček Shiojiri, ktorý sa vyrába v rovnakej továrni ako strojčeky pre hodinky Seiko. Ide však o strojček, ktorého náklady sú veľmi nízke. S najväčšou pravdepodobnosťou platíte pri hodinkách skôr za značku než za použité materiály alebo súčiastky.

Kúzlo diamantov

Guess na jeseň výrazne rozšíril svoju kolekciu Nova. Modely vynikajú svojou jednoduchosťou a minimalizmom. Číselník je čistý, jednoduchý a bez akýchkoľvek indexov okrem pozícií pre číslo 6 a 12. Hodinky budú nádherne zdobiť zápästie pri spoločenských udalostiach. Nemusíte sa báť, že s hodinkami urobíte chybu, keď ich zladíte s vašou večernou garderóbou.

Hodinky sa dajú zohnať v dvoch veľkostiach. Pri modeloch Nova je priemer 40 mm a unisex modely Supernova sa pýšia 44 mm

A kde vlastne tie diamanty sú? Na pozícii pre číslo 12 bol vsadený diamantík menších rozmerov. Cena najlacnejšieho diamatového modelu na kovovom náramku sa pohybuje okolo 140 Eur, čo nám môže napovedať, že výrobca musel niekde ušetriť, aby dosiahol tak nízku cenu. A pozrime sa, ťah k hodinkám je vyrobený z mosadze. Zliatina medi a zinku nie je častá, takže ak trpíte na alergické reakcie na kov, kúpu hodiniek zvážte. Variantou sa môžu stať modely na pohodlnom silikónovom remienku.

Použitie diamantov na hodinkách značky Guess je trendom tohto roku

Taktiež modely Guess Chelsea upútajú svojou eleganciou. Puzdro je menších rozmerov, preto viac vynikne na menších zápästiach. Majiteľke bude jemnými bodkami robiť radosť krásne zdobený číselník. Diamant môžete znovu nájsť na pozícii 12, trošku splýva s ostatným osadením indexom. Využijete ich pri každodennom nosení, ale aj pri formálnejších udalostiach.

Hodinky sú doplnené o mesh ťah z nerezovej ocele, ktorý zdôrazňuje elegantný vzhľad

Trblietanie krištáľov Swarovski

Ak diamant nepotrebujete, ale aj tak by ste rada mala na hodinkách niečo blýskavé a nebol by to iba obyčajný kamienok bez mena, myslela značka Guess aj na vás. Ponúka modely hodiniek Aurora, ktoré majú oceľový ťah pokrytý krištálikmi Swarovski. Hodinky zaujmú svojim netypickým tvarom, zmyselným spracovaním číselníka a vďaka krištáľom pôsobia veľmi elegantným dojmom.

Vďaka krištálikom a strieborným glitrovým stredom číselníkov sú hodinky dvojfarebné

Tu považujem za nutné zmieniť vodotesnosť hodiniek, ktorá je vyjadrená 30M. Znamená to, že hodinky znesú ľahký dážď alebo maximálne pár striekancov. Krištáliky pri styku s vodou môžu začať odpadávať. Preto hodinky nevystavujte väčšiemu množstvu vody, než znesú, aby si zachovali svoju krásu.

Ťah zdobia krištáliky Swarovski, ktoré sú na ňom nalepené

S krištáľmi výrobca nešetril pri modeloch Crush. Ich číselník je celý osadený už spomenutými krištáľmi Swarovski. Hodinky sú jednoduchého vzhľadu a vďaka lesku a trblietaniu krištálikov pôsobia veľmi atraktívnym dojmom. Model v ružovom prevedení predstvil Guess na jar 2019, model s čiernym odtieňom je novinka zimnej sezóny. Robustnejšie puzdro a silikónový remienok z nich robia perfektne univerzálny kúsok.

Športový vzhľad hodiniek je podporený silikónovými remienkami

Krištáliky sú rovnomerne osadené cez celý číselník. Logo Guess je vytlačené z vnútornej strany sklíčka

Ak vás lesk Swarovského krištáľov nadchol a chcete si svoju zbierku hodiniek rošíriť o ďalšie kúsky aj z iných značiek, mrknite na náš článok s výberom tých najzaujímavejších kúskov so Swarovski. Okrem iného sa v ňom dozviete, kde sa krištále Swarovski vlastne vzali a prečo sú takým lapačom pozornosti.

Čím viac Guess, tým viac in?

Máte rada hodinky, ktoré na prvý pohľad ihneď upútajú pozornosť? Aby hneď každý vedel, že máte na ruke hodinky určitej značky? Nech už je to akokoľvek, hodinky Guess naplnia vaše očakávania. Modely Guess Claudia sú určené odvážnym ženám, ktoré rady poukazujú na to, čo nosia. Zároveň sa neboja trošky extravagantnosi a nevadí im byť stredom pozornosti. Pri kolekcii Claudia nájdeme iniciály značky GC - Guess Corporation nielen na číselníku, ale tiež na oceľovom mesh náramku. Že máte hodinky Guess, teda rozhodne nepôjde prehliadnuť.

Pri hodinkách Claudia spoznáte na prvý pohľad, že ide o Guess

Podobne je to pri trefne nazvanej kolekcii Sugar. Prepracovaný číselník pridáva hodinkám na hodnote. Na jeho glitrovom povrchu sú iniciály GC nalepené, a síce vždy vo farbe puzdra. Voliť si môžete opäť z troch základných odtieňov - striebornej, zlatej a ružové zlato. To všetko obopína luneta osadená krištáľmi, ktorá hodinkám dodáva elegantný vzhľad. Sú vhodné na každodenné nosenie a vďaka svojej zdobenosti sa môžu stať skvelým doplnkom na večierkoch. A ak je emblém GC to, čo hľadáte, preskúmajte aj žiarivú kolekciu Anna alebo Gemini s rušnejším číselníkom.

Hodinky Sugar zaujmú číselníkom s lepenými písmenami GC

Logo značky Guess sa neskladá iba z iniciálov GC, ale tiež zo symbolu. Konkrétne sa jedná o trojuholník. Symbolizuje typický strih prvých džínsov, ktoré uviedli na trh zakladatelia Marciánovci a ktoré prvý deň predaja v Bloomingdayli boli za pár hodín vypredané. Pri modeloch Tri Glitz sa Guess trojuholník rozprestiera cez celý číselník a má trblietavú výplň. V kombinácii s kamienkami osadenou lunetou pôsobí decentnejším dojmom. Modely na milánskom ťahu už poznáme dlhšiu dobu, obľúbený model teraz doplnil variant s koženým remienkom potiahnutým látkou s iniciálmi GC. Ak je na vás Tri Glitz príliš zdobný a hľadáte niečo jemnejšie, rozhodne by ste nemala minúť nové modely kolekcie Lolita.

Kolekcia Tri Glitz nie je úplnou novinkou, ale atraktívny model na koži v čierno-zlatej predstavil Guess až na jeseň 2019

Špeciálna edícia Get In Touch

Za zmienku rozhodne stojí ružový model hodiniek Guess Sparkling Pink. Na číselníku sa ukrývajú 3 menšie subciferníčky, ktoré ukazujú deň v týždni, dátum a 24 hodinový čas. Ženaich môže zladiť so svojim každodenným outfitom alebo si ich vziať pri ľahších športových aktivitách.

Čím sú hodinky výnimočné? Je to špeciálna edícia, z ktorej predaja sa časť zárobku pošle nadácii Get in Touch, ktorej je firma Guess hrdým partnerom. Nadácia sa venuje osvete žien v boji proti rakovine prsníkov. Ich heslo znie: "Helping us, Help others".

Nákupom hodiniek Guess Sparkling Pink môžete aj vy podporiť nadáciu Get In Touch v boji proti rakovine prsníkov

Láska na prvý pohľad

Tento článok je len malou ochutnávkou zo všetkých nových modelov zimnej kolekcie. Netrpezlivo čakáme napríklad na zaujímavé kúsky s motýlikmi Mariposa s glitrovými remienkami, alebo romanticky ladené modely Heartbeat, z ktorých sa vám roztlčie srdce. Už teraz sa hodinky značky Guess chvália svojou krásou v našej kamennej predajni a čakajú na svoje nové majiteľky, ktoré si ich vďaka ich vzhľadu doslova zamilujú.

Páčil sa vám článok?

Každú párnu stredu prehľad nových článkov a súťaže o hodinky na váš email.

Komentáre

Hodinky zmienené v článku

106,00 € (doručíme do 2.5.)
154 € (doručíme do 2.5.)
132 € nedostupné
126,00 € nedostupné
83 € nedostupné
91,00 € nedostupné
112 € nedostupné
157 € nedostupné