Diamanty pre každého: 7 úžasných hodiniek s krištáľmi Swarovski

Tagy: Sprievodca výberom | Dámske | Klasické | Fashion

Agáta Vřeská | 6.11.2019 | 8 MIN

Keď Nicole Kidman v slávnom muzikáli Moulin Rouge spievala ako Satine, že „Diamonds are a girls best friend“,mala na sebe v skutočnosti krištále Swarovski. To isté si myslela aj Marilyn Monroe už v 50-tych rokoch v slávnom čísle Gentlemen prefer Blondes. A jej šperky? Opäť Swarovski. Dalo by sa povedať, že vízia zakladateľa vytvoriť "diamanty pre každého" sa splnila do posledného žiarivého krištáľa.


Dnes totiž Swarovski krištále nájdeme všade. Dajú sa tetovať na kožu, vtlačiť do látky, tvoria sa z nich dych berúce lustre, šaty aj zvieratká, ktoré sa stali tak obľúbené, že majú vlastný zberateľský klub so stotisícmi ľudí po celom svete.

Krištále Swarovski nájdeme skoro všade - na šatách, koži, darčekových predmetoch aj dekoráciách. Dekorácia v podobe zvieratiek sa stala zberateľským kúskom.

To všetko vďaka k dokonalosti dotiahnutému rezu krištáľa, lomu svetla a diamantovej žiare. A ako Swarovski Elements ich využívajú módni návrhári, šperkárske firmy a samozrejme aj hodinári.

Hodinky blýskajúce sa krištáľmi od Swarovského sú vyhľadávané ako dokonalý doplnok i darček. Asi sa tomu nemôžeme diviť. Bezchybne tvarované krištále im prepožičiavajú úžasný vzhľad a trblietanie a povyšujú ich na krásny šperk, ktorý sa nedá prehliadnuť. A je tu ešte jeden faktor, prečo sú tak obľúbené - oproti diamantom sú Swarovski krištále o poznanie lacnejšie a cena hodiniek sa tak často dostáva do čísiel, ktoré naše kreditky utiahnu.

Šperky nesoucí originální krystaly od Swarovského se označují jako Swarovski Elements

Šperky nesúce originálne krištále od Swarovského sa označujú ako Swarovski Elements

Zostáva teda vybrať si tie správne. Tie, ktoré potešia vkus majiteľky, trafia sa štýlom a stanú sa doplnkom, ktorý naozaj poteší. My sme vybrali 7 značiek a konkrétnych kúskov, ktoré rozhodne stoja za pozornosť a spĺňajú všetky očakávania: krásne, trendy a s cenovkou už od 100 Eur.

Festina Mademoiselle so stovkami krištáľov Swarovski

Festina v našom výbere rozhodne nemôže chýbať. Keď totiž svetoznáma hodinárska značka uvidla na trh svoje Mademoiselle s číselníkmi tvorenými doslova stovkami krištáľov Swarovski, stali sa okamžite bestsellerom. Sú totiž absolútne kúzelné. "Hodinky sú prekrásne! Na svetle sa veľmi pekne trblietajú, čo bol hlavný dôvod k nákupu," ohodnotila jedna spokojná majiteľka najobľúbenejší model Festina Mademoiselle.

Festina Mademoisseile se stovkami Swarovski Elements patří mezi nejoblíbenější dámské kousky vůbec

Festina Mademoisselle s krištáľmi Swarovski patria medzi najobľúbenejšie dámske kúsky vôbec

Dizajnovo atraktívna kolekcia ponúka mnoho farebných variantov. A nielen samotných hodiniek, ale tiež krištáľov. Objaviť tak môžete modré číselníky, pripomínajúce hviezdnu oblohu, zlaté, ružovo-zlaté, dokonca aj čierne, alebo si vybrať variant s čírymi krištáľmi a farebnými odleskami. Festina má Swarovski Elements certifikované a hodinky nesú verifikačné číslo, vďaka ktorému si môžete pravosť Swarovski Elements overiť. A popri vzhľade poteší tiež cena hodiniek, ktorá sa pohybuje od 100 Eur do 150 Eur.

Číselník Festina Mademoissele tvoří drobné Swarovski Elements

Číselník Festina Mademoissele tvoria drobné Swarovski Elements


Swarovski zajímavosť: Swarovski nie je len o dobre sa predávajúcich trblietkach. Rodinný podnik sa snaží o udržateľnú výrobu a spotrebu,vedie osvetu v oblasti vodných zdrojov, medzi strategické ciele patrí tiež posilnenie postavenia žien či spravodlivé partnerstvá. Viac o záväzkoch firmy si môžete prečítať tu.

Casio Sheen, moderná elegancia vo farbe rosegold

Casio nie je len o super odolných plasťákoch. Japonský gigant ponúka aj pánsku športovú eleganciu v podobe radu Ediffice a nadšenie si získal aj rýdzo dámsky Sheen. Okrem atraktívneho dizajnu je často ozvláštnený práve Swarovski krištáľmi. Obľúbila si ich aj "hviezda, ktorá spadla na zem", americká herečka Claire Danes, a stala sa tvárou radu Sheen.

Herečka Claire Danes, známá např. z Hvězdného prachu se stala tváří dámské Casio Sheen

Krásna herečka Claire Danes, známa napr. z Hviezdneho prachu sa stala tvárou dámskej Casio Sheen

Práve brúsené krištále dodávajú hodinkám luxusný vzhľad a perfektne vyvážený lesk. V lete 2019 pribudlo aj niekoľko nových farebných variantov v elegantnej kolekcii SHE-3046 a rušnejšej SHE-3047. Zatiaľ vedie skutočne žensky ladený model v ružovom zlate a model s tmavo gilošovaným číselníkom.

Model Casio Sheen SHE-3046 s krystaly Swarovski se stal velmi populární

Model Casio Sheen SHE-3046 s krištáľmi Swarovski sa stal veľmi populárny


Swarovski zaujímavosť: Ak sledujete filmové Oscary, možno ste si niekedy všimli 10 metrov dlhej žiariacej opony. Pre Akadémiu ju vytvorila práve firma Swarovski a trblieta sa 50 tisícmi krištáľmi. V roku 2019 vytvoril kreatívny riaditeľ David Korins novú scénu, kde použil 41 tisíc Swarovski krištáľov.

Scéna pro filmové Oscary 2019 s 41 tisíci krystaly od Swarovského

Scéna pre filmové Oscary 2019 s 41 tisícmi krištáľov od Swarovského

Calvin Klein a jeho Cheers

Ani uznávaný módny návrhár Calvin Klein neodolal kúzlu Swarovského elementov. Brúsené prvky zaradil do svojej kolekcie hodiniek Cheers. A zatiaľ čo ostatní nachádzajú ako ideálne umiestnenie krištáľov číselníky, Calvin Klein na to išiel inak a hravo ich umiestnil do atraktívneho oceľového náramku. Číselník tak mohol zostať elegantne jednoduchý, čistý a vždy vo farbe krištáľov od Swarovského.

Calvin Klein umístil Swarovski krystaly do náramku, číselník tak mohl zůstat elegantně jednoduchý

Calvin Klein umiestnil Swarovski krištále do náramku, číselník tak mohol zostať elegantne jednoduchý

Pri tejto značke si už trochu priplatíte. Nielen za rakúske ozdôbky, ale tiež za svetové meno CK a kvalitu Swiss Made. Aj tak sa modely z kolekcie Cheers vlezú do cenovky pod 315 Eur.

fsdgfvsdf

Swarovski krištále náramok krásne oživili

Wenger Donnissima: švajčiarsky šmrnc

Keď pred časom písala kolegyňa o švajčiarskej značke Wenger, predstavila tiež dámsku kolekciu s talianskym názvom Donnissima. Znie to noblesne i jemne zároveň. A v podobnom duchu sú tiež hodinky - samozrejme, zdobené krištáľmi Swarovski. Aktuálnu novinku pre rok 2019 s motívom srdca Metropolitan Donnissima sme predstavili v samostatnom článku s bohatou fotogalériou.

Wenger Metropolitan Donnissima s motivem srdce

Wenger Metropolitan Donnissima s motívom srdca

Ale Wenger má ešte jeden zaujímavý kúsok, ktorý nesmie chýbať na zozname. Model Urban Donnissima s elegantnými ručičkami, špirálovitým číselníkom a štyrmi čírymi krištáľmi Swarovski. Ich lesk perfektne dopĺňa inak vydarene elegantný a nadčasový dizajn. Cena sa pohybuje od 189 do 219 Eur a sú v ponuke hneď v niekoľkých farebných prevedeniach.

Wenger Urban Donnissima s modrým číselníkem

Wenger Urban Donnissima s modrým číselníkom

Swarovski zaujímavosť: Možno je náhoda, že Swarovski nosili významné blondýnky s menom na M. Vo filme Blonde Venus Marlene Dietrich, doslova sa do nich obliekla Marilyn Monroe, keď priala JFK k narodeninám, trblietanie zaisťovali aj kostýmom speváčky Madonny počas turné Confessions...

Zeppelin. Zaujímavá krása ukrytá v oblakoch

Možno by ste pri nemeckej značke Zeppelin dámske modely nečakali. A možno na aviatike postavenú značku ani nepoznáte. Napriek tomu ponúka vo svojich radoch neuveriteľne zaujímavé skvosty. Ak hľadáte niečo iné, čo nepodlieha mainstreamu, ale zľaviť z krásy nehodláte ani o krištáľ, potom je možno v módnom svete menej známy výrobca hodiniek pravé miesto pre rozhliadnutie sa.

Jinak jednoduchý číselník vkusně rozbíjí zajímavé polstrování a samozřejmě Swarovski krystaly

Modely Zeppelin Grace na obľúbenom milánskom ťahu

Pre milovníčky automatických strojčekov je tu rozhodne modelový rad Princess of the Sky. Bez povšimnutia by nemala zostať ani Luna, ktorá mi osobne pripomína spomenutý Wenger Urban Donnissima. Ale hlavnú pozornosť odporúčam zamerať na Zeppelin Grace so švajčiarskym strojčekom, gracióznym štýlom a ôsmimi krištáľmi z produkcie Swarovski. Cena neotrelého modelu sa pohybuje od 289 Eur za modely na koži a 349 Eur, ak si zvolíte oceľový náramok.

Jinak jednoduchý číselník vkusně rozbíjí zajímavé polstrování a samozřejmě Swarovski krystaly

Inak jednoduchý číselník vkusne rozbíja zaujímavé polstrovanie a samozrejme Swarovski krištále

Modely z radu Zeppelin Grace sú veľmi neotrelé. Pre dámske hodinky netypicky zvolená korunka na štvrtej pozícii, precízne plastické indexy a príjemný priemer 36mm urobia rozhodne dojem.

Zeppelin Lady Grace zaujme neotřelým designem a německou kvalitou

Modely Zeppelin Grace na koženom remienku

Lietajúce krištáliky v hravej kompozícii Storm

Londýnsky Storm je známy pre svoje zaujímavé a neotrelé dizajny. Vesmírny číselník aj s lietajúcim tanierom(Storm Interstellar Blue), ručičky so psíkom (K-Nine), u nás absolútny hit v pastelových farbách Storm Ostelle, alebo práve modely so vznášajúcimi sa Swarovski krištáľmi Storm Krissy.

NAFOTIT NAŠE

Storm Krissy má nad číselníkom "lietajúce" krištáliky

Krissy sú naozaj hravé. Pohyblivý kotúč a neposedné krištáliky nasledujú každý pohyb majiteľky a neskutočne bavia. Jedinou nevýhodou môže byť o trochu vyššie puzdro. Ak teda tiahnete k tenkým hodinkám, Krissy pre vás zrejme nebudú. V opačnom prípade si môžete vyberať z troch farebných prevedení. Bez farebnej povrchovej úpravy sa cena pohybuje okolo 175 Eur, vo variante ružového zlata okolo 209 Eur.

Storm Krissy vypadá elegantně a přitom tak akorát hravě

Hodinky pôsobia elegantne a pritom v správnej miere hravo

Swarovski zaujímavosť: Na filmovom plátne sú krištáliky od Swarovski naozaj ako doma. V Raňajkách u Tiffanyho žiarili na tiare Audrey Hepburne, nedávno sme ich mohli vidieť v Bohemian Rhapsody, Čiernej labuti či vo Veľkom Gatsbym. Oslnili ale tiež v adaptáciách Popolušky a Krásky a zvieraťa od Disneyho.

Bering: nekompromisná čistota a arktická krása

Dánska moderná značka je na hodinárskom trhu celkom nováčik. Zakladateľom je dánsky dobrodruh a podnikateľ Rene Kaerskov. Keď v roku 2008 zoskočil z helikoptéry na ľadovo krásnu Arktídu, inšpirovaný čistou krásou ukrývajúcou sa v severskej čistote prírody, založila značku Bering, ktorá kráča v duchu tejto inšpirácie: jednoduchá, čistá, krásna. A patrí tam aj rafinovaný Bering Classic s 12 Swarovski krištáľmi. V roku 2019 kolekciu navyše rozšírila ohnivo červená verzia.

Bering Classic uhrane čeveným odstínem a kontrastními průzračnými krystaly

Bering Classic uhranie červeným odtieňom a kontrastnými priezračnými krištáľmi

Fascinujúci odtieň červenej, čistá oceľ a 12 Swarovski krištáľov. Toľko stačí, aby vznikol pútavý model, ktorý vynikne na business modeli do práce, rovnako ako na víkendovej párty. Nekompromisný je pre Bering výber materiálov, preto na hodinkách nájdeme zafírové sklo odolné proti poškriabaniu a nadchne aj prispôsobivý milánsky ťah z ocele s červenou úpravou. Mrazivo vydarený kúsok sa ponúka so zaujímavou cenovkou pod 200 Eur.

Jednoduchost inspirovaná severskou přírodou

Jednoduchosť inšpirovaná severskou prírodou

A tým zoznam hodinárskych značiek, ktoré rady a úspešne vytvárajú svoje časomiery so Swarovski Elements, zďaleka nekončí. Nájdeme tam aj ďalšie japonské hodinárske veľmoci Seiko či Citizen, alebo českú značku Prim.Výber je teda celkom veľký a všetky modely majú spoločnú iskru, ktorú dodávajú práve Swarovski.

Citizen Elegant Eco-Drive se Swarovski krystaly

Citizen Elegant Eco-Drive so Swarovski krištáľmi


A na záver ešte jedna zaujímavosť. Zakladateľom slávnej spoločnosti Swarovski bol muž menom Daniel. A jeho rodiskom bol Jiřetín pod Bukovkou blízko Jablonce nad Nisou. Presne tak. Zakladateľom trblietavej veľmoci bol Čech. Aby sme si ale neprávom nepripisovali zásluhy, narodil sa do nemecky hovoriacej rodiny, za sklára sa vyučil u albrechtickej firmy Gebrüder Feix a skúsenosti a inšpiráciu získal predovšetkým vo Viedni. Ale aj tak. Korene značky Swarovski sú v Čechách.

Páčil sa vám článok?

Každú párnu stredu prehľad nových článkov a súťaže o hodinky na váš email.

Komentáre

Hodinky zmienené v článku