» Blog » Wenger

Wenger Donnissima: krása, ktorá vás chytí za srdce

Tagy: Recenzie | Wenger | Dámske | Klasické | Fashion

Agáta Vřeská | 9.10.2019 | 5 MIN

Za niektorými hodinkami sú celé príbehy, ktoré majú predávať. Alebo za nimi stoja svetové mená návrhárov. Alebo sa blýskajú drahými diamantmi. Niektoré nemajú nič z toho. Napríklad Donnissima od švajčiarskej značky Wenger. Nestoja tisícky Eur. A aj tak sa nad nimi ženy rozplývajú. Sú totiž jednoducho krásne.

Keď sa pozerám na dámsku novinku pre rok 2019, vravím si: ešte že už Wenger nerobí tú armádnu výbavu a vrhol sa na mestský štýl hodiniek. Pretože aj keď nemá tucty rôznych modelov, tie, ktoré každoročne uvedie, nie sú ani trochu tuctové. Páči sa vám srdcový motív? Poďme sa na Donnissimu pozrieť bližšie a zistiť, či okrem dizajnu ponúkne aj ďalšie kvality.

Wenger Donnissima: jedným slovom krásne

Model Donnissima pôsobí jemne, až romanticky. Vďaka svojej jednoduchosti sa dá skvelo nakombinovať s množstvom outfitov. Decentne doplní profesionálny biznis štýl do práce, sadne k šatám na večierok, obstojí aj pri vyššej večernej. Motív srdca je doplnený o tri krištále Swarovski, ktoré sú po diamantoch snáď najobľúbenejším osadením šperkov. Rozhodne zaujme aj ľahko zvrásnený povrch číselníka, ktorý umocňuje celkovú zaujímavosť modelu. A to najlepšie, cena sa pohybuje od necelých 160 Eur.

Motiv srdce doplňují tři Swarovski krystaly namísto čísla tři

Motív srdca dopĺňajú tri Swarovski krištále namiesto čísla tri

Zlatá, čierna, strieborná... na správnej farbe záleží

Hodinky sú šperkom a doplnkom. A rovnako ako pri náušniciach alebo lodičkách je potrebné zvoliť si takú farebnú kombináciu, ktorá bude presne ladiť. Model Donnissima sa vyrába v niekoľkých farebných variantoch. Môže to byť univerzálny model v celo-oceľovej farbe, alebo so zlatou úpravou, ale pokojne aj atraktívna kombinácia čiernej a zlatej, ktorá funguje fantasticky. Presvedčiť sa môžete v galérii pod článkom.

Kombinace černé a zlaté je osvědčené spojení a se správnými doplňky působí úžasně

Kombinácia čiernej a zlatej je osvedčené spojenie a so správnymi doplnkami pôsobí úžasne

Na farebné úpravy ocele zvolil Wenger tzv. PVD povlakovanie. To v skratke znamená, že sa na oceľové telo (prípadne náramok) hodiniek nanášajú vo vákuu mikroskopické čiastočky. Tento povlak sa farbí podľa potreby, preto môže byť zlatý, čierny alebo napríklad v odtieni ružového zlata. Takto aplikovaná farebná úprava je odolnejšia proti odreniam, ale aj vyšším teplotám či kyselinám a má skvelé vlastnosti, vrátane tvrdosti. Nelúpe sa ako pri obyčajnej farbe na niektorých hodinkách, pretože farebná vrstva preniká priamo do oceľového podkladu. A túto skutočnosť môže potvrdiť aj naša kolegyňa, ktorá dámsky model značky Wenger nosí, a aj keď má oceľový náramok za tie roky dosť šrámov, zlatá farebná úprava je tam, kde má byť.

Ocelové pouzdro i řemínek je upraven tzv. PVD, díky této moderní technologii zůstává barva tam, kde má a neloupe se

Oceľové puzdro aj remienok sú upravené tzv. PVD, vďaka tejto modernej technológii zostáva farba tam, kde má, a nelúpe sa

Na koži alebo po milánsky

Model Donnissima, ktorý bol predstavený v kolekcii pre rok 2019, sa vyrába nielen v rôznych farebných variantoch číselníka a oceľového puzdra, ale tiež vo variante na koženom remienku alebo oceľovom náramku. Kožený remienok je pohodlný a pre priaznivcov tohto variantu jasnou voľbou. Univerzálna sivá, mramorovo biela, alebo v dobu písania tohto článku vypredaná ružová - to sú farebné možnosti.

Pro milovnice klasiky jsou modely na koženém řemínku ideální volba

Pre milovníčky klasiky sú modely na koženom remienku ideálnou voľbou

Ak si zvolíte oceľový náramok, stretnete sa s tzv. milánskym ťahom. Ten je pri dámskych hodinkách jeden z najobľúbenejších. Jemná sieťovina totiž pôsobí elegantne, nezdvíha príliš celkovú váhu hodiniek a vďaka jednoduchému posuvnému zapínaniu sa prispôsobí každej dámskej ruke.

Milánský tah je tvořen jemnou ocelovou síťovinou, proto působí elegantně a díky posuvnému zapínání je i praktický

Milánský ťah je tvorený jemnou oceľovou sieťovinou, preto pôsobí elegantne, a vďaka posuvnému zapínaniu je aj praktický

Niekoľko parametrov, ktoré sa hodí vedieť

Napriek tomu, že sa u Donnissimy zameriate hlavne na vydarený vzhľad, je dobré nezabudnúť zistiť si pár špecifikácií, ktoré môžu pomôcť pri rozhodovaní či prípadnej kúpe. Na úvod spomeňme, že telá (puzdra) hodiniek sú u Wengra vždy z tej najkvalitnejšej chirurgickej ocele, ktorú používa väčšina dobrých výrobcov hodiniek.

Sklíčko hodinek je minerálne a navyše má z vrchnej strany zafírovú vrstvu. Vďaka tomu je tvrdé, odolné a tak ľahko sa nepoškriabe. Ale ak ho nebudete šetriť, sem tam sa nejakému škrabancu nevyhnete.

Jednou z veľkých predností je zvýšená vodotesnosť (100m), ktorú Wenger Donnissime nadelil. Neuškodí im dážď, umývanie rúk, striekance, ani keď s nimi spadnete do bazéna. Pri modeloch s koženým remienkom by som sa tomu bazénu ale predsa len vyhla. Hodinky to síce vydržia, ale koži dlhé namáčanie všeobecne príliš nesvedčí.

A doplňme ešte rozmery. Priemer puzdra je 38 mm, sú teda stredne veľké, ale ani na drobne rúčke našej modelky nevyzerajú neúmerne.A aj keď sa hovorí, že opäť prichádza doba malých hodiniek, osobne verím, že je to skôr o vkuse každého z nás. Na malom číselníčku by motív srdca so Swarovski krištálmi ťažko vynikol. Výška puzdra je 8 mm, schovajú sa teda bez problémov aj pod sveter či rukáv košele. Modely na koži sú skutočne ľahučké (44g) a na ruke ich skoro neucítite. K zemi ale nepotiahne ani verzia na tzv. milánskom ťahu, ktorý vďaka svojej tenkosti zvýšil hmotnosť iba na 58 g. Pre porovnanie, jedny z našich najobľúbenejších dámskych hodiniek od Festiny vážia 55g.

Módny neznamená nekvalitný

Niekedy sa stretneme so značkami, pre ktoré je atraktívny dizajn jediným kritériom. Potom sa môže stať, že hodinky "strácajú farbu", nie sú z kvalitných materiálov, alebo skrátka nezvládnu každodenné nosenie. Preto je dobré voliť si osvedčené značky, ktoré si za kvalitou svojich hodiniek stoja. A švajčiarsky Wenger medzi ne patrí. Ponúka zákazníkom 3-ročnú záruku a svoje meno by si niečím, čo sa po mesiaci rozpadne, rozhodne nepoškodil. Spĺňa podmienky pre označenie swiss made a dokonca sa šušká, že v najbližších rokoch chce svoje hodinky skutočne 100% vyrábať vo Švajčiarsku, čo sa nedeje často ani pri omnoho drahších značkách... Veď vnútri krásnych Donnissím tiká quartzový strojček švajčiarskej značky Ronda.

Nejen krásný design, ale také kvalitní materiály a zpracování, to je Wenger Donnissima

Nielen krásny dizajn, ale tiež kvalitné materiály a spracovanie, to je Wenger Donnissima

A kto je ten Wenger?

Model Donnissima sme si predstavili podrobne, ak vás zaujal, možno vás bude tiež zaujímať, kto hodinky vyrába. Zmienená značka Wenger pochádza zo Švajčiarska, a aj keď je mnohým známa skôr ako výrobca armádnych nožov alebo napríklad batožiny, už vyše dvadsať rokov úspešne vyrába aj hodinky. Začínala s army štýlom, ale trúfam si povedať, že našťastie pre nás toto odvetvie prenechala sesterskej spoločnosti Victorinox a presedlala na tzv. mestský štýl. Teda, aby sme Wengru nekrivdili, ponúka aj zaujímavé športové modely, ale hodinky v kolekciách urban sú dizajnovo najvydarenejšie a tiež najúspešnejšie. Celý príbeh značky a jej hodinkový profil sme nedávno predstavili v samostatnom článku o značke Wenger.

Značka Wenger začínala u nožů. Dnes vyrábí kvalitní zavazadla a už přes 30 let také hodinky

Značka Wenger začínala pri nožoch. Dnes vyrába kvalitnú batožinu a už vyše 20 rokov aj hodinky

Krása nemusí stát majetok

To platí všeobecne a tiež pri značke Wenger. Model Donnissima je ponúkaný na koži bez farebnej úpravy za koži bez farebnej úpravy za 159 Eur, so zlatou úpravou 189 Eur. S oceľovým ťahom v základnom prevedení dáte 169 Eur a ak sa vám zapáčil celozlatý alebo čierno-zlatý model, nebude vás stáť viac než 209 Eur.

Ak vás Donnissima chytila za srdce podobne ako nás v Hodinky-365, odporúčame prezrieť si celú fotogalériu pod článkom, ale si rovno prísť hodinky Wenger Donnissima vyskúšať osobne.

Varianty Wenger Donnissima na milánském tahu

Modely Wenger Donnissima na milánskom ťahu

Modely Wenger Donnissima na koženém řemínku

Modely Wenger Donnissima na koženom remienku

Fotogaléria

fgf gf
gfdgfdg
gfdgfdg
gfdg fdg
gfgfdgdf
fgfdg f
gfdgfdg
gfgdfg
gfdgfg
gfgdfg
gfdgdgd

Foto: Nikol Liberdová, Modelka: Vladěna Liberdová

Páčil sa vám článok?

Každú párnu stredu prehľad nových článkov a súťaže o hodinky na váš email.

Komentáre

Hodinky zmienené v článku