» Blog » Recenzie

Prim má ďalšiu špeciálnu kolekciu hodiniek Czech Team. Pripomína výnimočný rok olympiády 

Tagy: Recenzie | Klasické | Fashion

Agáta Vřeská | 16.12.2020 | 4 MIN

Nebyť Covid-19, tak tohtoročnú olympiádu v Tokiu už máme za sebou. Na historicky unikátnu situáciu, kedy sa LOH posúvajú na nepárny rok, sa vo vedomostných súťažiach budú určite pýtať ďalších pár rokov. Ešte, že Prim na svoju kolekciu PRIM Czech Team nedal rok konania. Aj tak ale tento zvláštny ročník budú bezpochyby pripomínať.

Olympijské hry sú vždy veľkolepou udalosťou. V Česku sídliaci Prim na ňu upozorňuje špeciálnymi modelmi, ktoré sú navrhnuté v spolupráci s Českým olympijským výborom. A podobne ako pri vlaňajšej limitke, aj tento rok sa nesú vo veľmi minimalistickom duchu.

PRIM Czech Team sú navrhnuté v spolupráci s Českým olympijským výborom.

Ak hovoríme o vzhľade, nemôžem si odpustiť asociáciu na klasické nástenné hodiny. Veľmi jednoduché, dokonale čitateľné. Rovnaké rysy nájdeme ako v pánskom, tak dámskom prevedení. Líšia sa len vo farebných detailoch a veľkostiach.

U pánskeho modelu vystupujú z bieleho podkladu kontrastné čierne ručičky. Pôsobia učiteľsky prísne, vo svojej priamej rovnosti. K celkovému minimalistickému štýlu hodiniek sa hodia však skvele. Čiernym ručičkám sekundujú bodové indexy na hodinách, špeciálne navrhnutá korunka a textová časť loga Czech Team.

Česká vlajka je potom v striebornej, rovnako ako zaujímavo postavené arabské číslice. A samozrejme logo PRIM, korešpondujúce v známom prostom fonte.

Práve jednoduchý štýl z nich robí veľmi univerzálneho spoločníka. S dobre zvoleným outfitom si totiž sadnú k ležérnemu oblečeniu, ale hanbu neurobia ani u košele s kravatou. Naviac bielo-čierna kombinácia je nesmrteľná a hodí sa snáď vždy a všade.

Veľmi tenké puzdro (len 7 mm), ktoré ukrýva klasickú batériovú Rondu 762, má priemer 42 mm a je z chirurgickej ocele. Vodeodolnosť je tak základných 50 metrov, na bežné nosenie teda úplne dostatočné. V cenovej kategórii iste neprekvapí, že sklíčko je minerálne. Ručičky sú pochybne voľné, ale nebráni to kvalitnému ukazovateľu času.

Oceľové puzdro je tenké iba 7 mm. Vo vnútri nájdeme batériový swiss strojček Ronda.

K čiernemu remienku nič moc pochvalného povedať nemôžem. Kvalitatívne ide o veľmi obyčajnú genuine leather a na dlhú životnosť by som tu nevsádzala. Na druhej strane, vnútorná strana je veľmi jemná, na koži príjemná a bude sa dobre nosiť. Plusom je, že budúca výmena nebude problém. Šírka  je štandardných 22 mm, naviac je remienok vybavený rýchlopántom.

Dámsky model je cielene zjemnený. Ručičky sú strieborné, a vďaka tomu sa vyhli výraznejším kontrastom. Rovnako ako u pánskeho modelu, aj tu je dominantou bieleho číselníka logo Czech Teamu. Všetko ostatné zostalo v čistom, minimalistickom štýle. Priemer oceľového puzdra je 36 mm, teda strednej veľkosti, ktorá zvyčajne padne na väčšinu zápästí. Strojček je samozrejme opäť batériová Ronda, aj vďaka tomu sa môže puzdro chváliť tenkosťou 7 mm.

Eleganciu podtrhuje biely kožený remienok. Aj u dámskej verzie patrí k slabším prvkom celého modelu. Vymeniť remienok je ale to najmenšie, naviac tu pôjde doladiť aj celá škála remienkov, nielen v českej trikolóre alebo čiernej. Podobne sa nedočkáme ani precíznejšieho spracovania, či už hovoríme o puzdre, alebo konkrétnych detailoch. To sa dá ale u hodiniek za necelých stošesťdesiat eur ťažko vyčítať.

Pre športových fanúšikov, ktorí hrdo podporujú český olympijský tím sa jedná o zaujímavý kúsok, ktorý bezpochyby urobí radosť. Rozmaznanosť omnoho drahšími modelmi, ktoré denne beriem do ruky, ma núti byť obozretná k veľkým slovám chvály. Avšak, klasickému štýlu a unikátnemu spojeniu so športovým duchom musím fandiť aj ja. Aj keď v mojom prípade by som ich volila práve ako darček pre zapálenejších športových nadšencov.

Múdrym krokom od Prim bolo ponechanie priestoru na dienku pre gravírovanie. Zadná časť hodiniek tak nesie logo Czech Team a v strede sa môže objaviť meno vlastníka. Aspoň tak to Prim zamýšľal.

Nám sa v Hodinky 365 nápad páči, a tak na hodinky PRIM Czech Team 2020 máme gravírovanie zdarma*. A nie sme lakomí ani na kreatívnejšiu podobu. Môže ísť o citát, venovanie, meno, obrázok,… (*Cena za gravírovanie bude odpočítaná po prijatí objednávky.) Či už hodinky zamýšľate pre seba, alebo práve ako originálny darček, pôjde o príjemnú záležitosť, ktorá si nájde miesto v každom zberateľskom boxe.

Na modely Prim Czech Team 2020 akcia GRAVÍROVANIE ZDARMA. Do vypredania zásob, alebo ukončenia Zimných olympijských hier 2021 v Tokiu :).

Prim s českým olympijským tímom spolupracuje dlhodobo. Mimo iné je aj oficiálnym dodávateľom Českého olympijského tímu 2017-2020. Zo zaujímavých modelov z minulých rokov pripomeňme napríklad PRIM Sport 68 Czech Team. Jeho patrónom a ambasádorom modelu sa stal vnuk legendárneho skokana na lyžiach Jiřího Raška, Jan Mazoch, ktorý tak isto reprezentoval Česko na OH. Svoje osobné hodinky obdržala aj Ester Ledecká, konkrétne model s českými kryštálmi PRECIOSA.

Na zaujímavých ambasádorov si však PRIM nemôže sťažovať. Stoja za ním mená ako majster Európy v motokrose Štefan Svitko, členovia skupiny MIRAI alebo horolezec Libor Uher. Prim každoročne pripravuje aj špeciálne kolekcie pre Rallye Dakar a je sponzorom aj jedného z českých tímov. Medzi ambasádorov preto patrí aj Tomáš Vrátný, Tomáš Ouředníček, alebo legenda Rallye Dakar Karel Loprais.

Fotografie: Hodinky-365.sk

Páčil sa vám článok?

Každú párnu stredu prehľad nových článkov a súťaže o hodinky na váš email.

Komentáre

Hodinky zmienené v článku