Najkrajšie dámske hodinky (cenovo dostupné)

Tagy: Výber najlepších | Dámske | Klasické | Fashion

Eliška Měrková | 16.1.2024 | 5 MIN

Malé alebo veľké? Športové alebo elegantné? S diamantmi alebo bez? Nájsť a vybrať skrátka tie najkrajšie dámske hodinky môže byť náročný proces. Pre tých, ktorí sa stále nemôžu rozhodnúť a ocenili by kvapku inšpirácie, sme dnes pripravili výber najobľúbenejších dámskych dostupných hodiniek v rôznych kategóriách.

V tomto článku sme si stanovili cenovú hranicu 200 eur. Článok, v ktorom sme sa cenovkou nijako neobmedzovali, nájdete nižšie:

Najkrásnejšie dámske hodinky
8.10.2021 - Eliška Měrková
Najkrásnejšie dámske hodinky

(1) Hodinky s kamienkami sú skvelým darčekom

Dôvod, prečo zvoliť hodinky osadené kamienkami, je zrejme len jeden – sú jednoducho krásne. Trblietanie dokonale vybrúsených kamienkov dodá každému dámskemu zápästiu noblesný šmrnc a hodinky s kamienkami tak budú darčekom, ktorým okúzlite snáď každú ženu.

A po ktorých hodinkách siaha práve ona väčšina žien? Vďaka nežnému trblietku a šperkovým rozmerom sú dlhoročnou stálicou Festina Mademoiselle s kamienkami Swarovski.

Mrknite na naše video:

(2) Veľké hodinky sú trendom, ktorý len tak neodíde

Veľké dámske hodinky patria samy o sebe medzi najpopulárnejšie kategóriu. Výrazné, dobre čitateľné a jednoduché zároveň – to je niečo, čo ženám sakramentsky pristane. Preto vyhľadávajú kúsky s priemerom nad 38 mm.

Veľké a elegantné dámske hodinky – Fotogaléria
3.5.2021 - Eliška Měrková
Veľké a elegantné dámske hodinky – Fotogaléria

90,00 € (doručíme do 25.3.)

A presne také sú hodinky Festina Boyfriend. Sú to nielen najpredávanejšie dámske hodinky, ale najpredávanejšie hodinky u nás vôbec.

A napriek tomu na nich nie je nič zvláštne – a v tom to práve je. Tri rúčky, minimalistický vzhľad a jemný milánsky náramok. To úplne stačí.

Festina Boyfriend – V jednoduchosti je sila
17.5.2021 - Eliška Měrková
Festina Boyfriend – V jednoduchosti je sila

(3) Drobné hodinky pre štíhle zápästie

Treťou kategóriou sú drobné hodinky, ktoré pristanú nielen ženám so štíhlym zápästím. Hoci medzi ženami stále prevláda trend väčších hodiniek, začíname si všímať, že práve drobné hodinky sa dostávajú do kolekcií značiek čím ďalej tým častejšie.

Krásnou ukážkou drobných hodiniek za priaznivú cenovku sa stali Bering Classic 11022 s priemerom iba 22 mm. Značka Bering, ktorá pochádza z Dánska, stavia na severský minimalizmus a jemné designy, ktoré vyzerajú skvele ako k šatám, tak k teniskám.

Najobľúbenejšie sú u nás so zlatou úpravou, ale ponúkajú sa v mnohých unikátnych farevných variantoch.

Malé dámske hodinky pre drobné zápästia - Fotogaléria
23.11.2023 - Eliška Měrková
Malé dámske hodinky pre drobné zápästia - Fotogaléria

(4) Zlaté hodinky rozžiaria váš odev aj náladu

Hodinky v zlatej farbe taktiež nadobúdajú v na popularite. Svojim leskom totiž prežiari nielen akýkoľvek outfit, ale aj náladu.

Zlaté dámske hodinky – Fotogaléria
29.12.2021 - Agáta Vřeská
Zlaté dámske hodinky – Fotogaléria

Za nás (a naša zákazníčka) výrazná zlatá úprava pristane hodinkám v minimalistickom štýle, ktorý je k výraznému lesku príjemne kontrastný. Jednoduché zlaté hodinky, navyše napríklad vo väčšom rozmere, potom zapôsobia naozaj dôstojne. Ako napríklad zlaté Invicta Angel v 39mm priemere.

(5) Biele hodinky pre milovníčky čistoty a elegancie

Biele hodinky pôsobia vždy veľmi decentným dojmom a ocenia ich predovšetkým elegantné nositeľky, ktoré uprednostňujú jemnejší štýl, ktorý však zaujme.

Práve módne hodinky Guess Nova v sebe spájajú hneď niekoľko prvkov, ktorým ženy pri výbere hodiniek nemôžu odolať. Jemná biela farba, ktorá sa hodí ku všetkému, minimalizmus, väčší priemer 38 mm a diamant.

Diamant na 12. hodine je síce skutočne drobný, ale aj vďaka tomu sa pohybujú v cenovo veľmi dostupných vodách.

Čisto biele a elegantné dámske hodinky – Fotogaléria
24.10.2023 - Eliška Měrková
Čisto biele a elegantné dámske hodinky – Fotogaléria

(6) Hodinky vo farbách ružového zlata

Rose gold alebo ružovo-zlatá farba kovu vyzerá vždy veľmi elegantne a dámy po nej často rady siahnu. A tak aj tu zaraďujeme kategóriu dámskych hodiniek v ružovom zlate.

178,00 € skladom

Ružovou farbou kovu zabodovala módna značka Michael Kors so svojim kúskom Pyper. Drobné kryštály, jemný dizajn a ružový kožený remienok – tieto hodinky padnú do oka každej romantickej duši.

Dámske hodinky vo farbe ružového zlata – Fotogaléria
23.11.2023 - Eliška Měrková
Dámske hodinky vo farbe ružového zlata – Fotogaléria

(7) Klasické športové hodinky na voľný čas

Nie ste na vyšperkované dámske hodinky alebo jednoducho hľadáte voľnočasový kúsok, ktorý sa bude hodiť skôr k teniskám a triku ako ku kokteilkám? Osloviť by vás mohla kategória dámskych sportových hodiniek.

Stelesnenou odolnosťou v športovom štýle sú samozrejme otĺkanky z radov Casio G-Shock, v ktorej sa stále častejšie objavujú dámske verzie klasických G-Shockov. Svieži dámsky vzhľad a "pánske" rysy G-Shockov v sebe skĺbili hodinky Casio G-Shock Original GMA-S2100, ktoré sa stali najkrajšími športovými hodinkami za dostupnú cenu.

Mini CasiOak GMA-S2100 recenzia – Malé zmenšenie pre Casio, veľké pohodlie pre vyžličky
16.4.2021 - Agáta Vřeská
Mini CasiOak GMA-S2100 recenzia – Malé zmenšenie pre Casio, veľké pohodlie pre vyžličky

(8) Hranaté hodinky

Hranaté hodinky nemusia byť len pre staršie dámy. A ak hľadáte hodinky, ktoré sú iné, nebojte sa vyskúšať si práve hranaté puzdrá.

Ako moderné, elegantné a praktické hodinky sme zvolili Citizen Elegant EM0493 s drobnými kamienkami na 12. hodine.

Čo sa praktickosti týka, dámy určite ocenia solárne napájanie, vďaka ktorému v hodinkách nemusia meniť batériu.

Elegantné dámske hranaté hodinky – Fotogaléria
12.1.2024 - Eliška Měrková
Elegantné dámske hranaté hodinky – Fotogaléria

(9) Titán ako skvelá alternatíva pre citlivú pokožku

Titán je dnes skutočne vyhľadávaným materiálom hodiniek. Nielen preto, že sa jedná o mimoriadne ľahký a odolný kov, ale najmä pre jeho antialergénne vlastnosti, vďaka ktorým hodinky môžu nosiť aj osoby s citlivosťou na nikel (ktorého je aj v bežnej chirurgickej oceli prekvapivo dosť, okolo 11–14 %). Dámske titánové hodinky sú tak skvelou alternatívou pre ženy s citlivou pokožkou.

132,00 € skladom

Ako najkrajšie titánové hodinky za dostupnú cenu dámy považujú Boccia Titanium 3239-03 s priemerom 28 mm. Nielen rozmery, ale aj zlatá úprava a premyslený koncept náramku z nich robí zaujímavú voľbu v šperkovom štýle.

Vďaka titánovému materiálu sú potom nielen výnimočne ľahké, ale aj antialergénne, takže ho ocenia najmä ženy s citlivejšou pokožkou.

Dámske titánové hodinky pre citlivú pokožku – Fotogaléria
8.12.2020 - Eliška Měrková
Dámske titánové hodinky pre citlivú pokožku – Fotogaléria

(10) Hodinky musia byť dokonale čitateľné?

Jednoduché prečítanie času je dôvodom, prečo hodinky v prvom rade vôbec vznikli. Je dobrá čitateľnosť tým najdôležitejším atribútom aj pre vás? Kategórie dobre čitateľných hodiniek ponúkne jednoduché číselníky, kontrastné rúčky a indexy, ktoré neprehliadnete.

53,00 € skladom

Hodinky Lorus PRX11JX9 zaujmú úplne jednoduchým dizajnom a skvele čitateľnými arabskými číslicami. Tie doslova razia na bielom pozadí číselníka a prisľubujú tak neprehliadnuteľnosť. V šere zase dáma ocenia luminiscenciu na väčších rúčkach.

Dobre čitateľné dámske hodinky do 400 eur – Fotogaléria
7.12.2023 - Eliška Měrková
Dobre čitateľné dámske hodinky do 400 eur – Fotogaléria

Tip navyše: Hodinky pre správnu dvojku

Párové hodinky sú rozhodne originálnym nápadom, ako urobiť radosť a ukázať tomu druhému, že patríte k sebe.Tiež sú skvelým darčekom k výročiu svadby či iným príležitostiam. Na citovej hodnote darčeka potom pridá aj vygravírované osobné venovanie.

Foto: Hodinky 365
151,00 € skladom

Ako najkrajšie párové hodinky za dostupnú cenu sme zvolili obľúbenú kolekciu Festina Swiss Made. Pánsky aj dámsky model v celokovovom prevedení si potom obľúbili najmä milovníci jednoduchého vzhľadu, ktorý pristane obom.

Foto: Hodinky 365
151,00 € skladom

Fotogaléria párových hodiniek – Pre tých, ktorí patria k sebe
29.1.2021 - Eliška Měrková
Fotogaléria párových hodiniek – Pre tých, ktorí patria k sebe

Páčil sa vám článok?

Každú párnu stredu prehľad nových článkov a súťaže o hodinky na váš email.

Komentáre

Hodinky zmienené v článku