Najlepšie dámske smart hodinky

Tagy: Výber najlepších | Dámske | Inteligentné

Dominik Hok | 1.12.2020 | 7 MIN

"Ježiš, veď to je kus plastu. To nebudem nosiť. Musí to nejako vyzerať." Niečo také určite nejeden muž počul predniesť svoju drahú polovičku pred vitrínou s hodinkami. Žena si skúša pätnásty model, muž nervózne poklepáva nohou, čo ženu rozčuľuje možno ešte viac ako to, že stále nenašla to pravé orechové. Ženy sú jednoducho "estetické tvory" a nemôžeme im to mať za zlé. Preto sme vybrali 6 najelegantnejších a najženskejších modelov smart hodiniek, ktoré žene zabrnkajú na pomyselnú (alebo nemysliteľnú?) estetickú strunu.

V tomto článku sme sa neobmedzili na cenovku. Ak by ste chceli modely s cenovkou do 240 eur, tu je článok:

Najlepšie dámske smart hodinky (cenovo dostupné)
26.11.2021 - Matěj Urbaczka
Najlepšie dámske smart hodinky (cenovo dostupné)

(1) Garmin Venu 3

Jedny z najobľúbenejších dámskych inteligentných hodiniek, po ktorých siahne nejedna ženská ruka. O hodinkách Venu 3 sa nedá povedať, že by boli športovými hodinkami telom aj dušou. V tomto prípade iba dušou. Puzdro hodiniek si zachováva ideálnu dávku elegancie. Zároveň nie sú plné zbytočných ozdôb, len dobre vyzerajú.

Garmin Venu 3 recenzia – Tak trochu rovnaký, tak trochu lepší
18.9.2023 - Dominik Hok
Garmin Venu 3 recenzia – Tak trochu rovnaký, tak trochu lepší

Ide o jedny z najuniverzálnejších inteligentných hodiniek, pretože si ich môžete vziať do spoločnosti aj napríklad do hôr. Nikde sa nestratí. Zároveň oplývajú možnosťou bezkontaktných platieb, hudobným prehrávačom, čo sú funkcie, pre ktoré nájde využitie každý. A vďaka zabudovanému mikrofónu a reproduktoru pre ne nie je problém ani telefonovanie.

Navyše nemusíte riešiť ani dobíjanie batérie, pretože hodinky majú krásnu 10-dňovú výdrž. K tomu si pripočítajte bohato farebný displej AMOLED. No jednoducho všetko, čo si od inteligentných hodiniek môžete priať.

Medzi klady tohto modelu patria:

pekný dizajn
ideálna kombinácia inteligentných a športových funkcií
ponúka bezkontaktné platby a hudobný prehrávač
možnosť telefonovania a hlasového asistenta

Všetky varianty Garmin Venu 3.

(2) Samsung Galaxy Watch 6 – Na vlne chytrosti

Jedny z naozaj elegantných hodiniek – Samsung Galaxy Watch 6. Možno za to môže príjemné spojenie remienkov s puzdrom alebo väčšinové použitie ocele. Možno na tom vlastne ani nezáleží. Ide len o to, že Samsung to urobil správne.

Tieto smart hodinky sa ovládajú pomocou dotykového displeja AMOLED v kombinácii s digitálnou otočnou lunetou. Veľa používateľov ocení možnosť telefonovať priamo z hodiniek, pokiaľ je telefón v dosahu signálu Bluetooth, a verziu LTE aj bez prítomnosti telefónu. Poteší (alebo nepoteší) aj odhad tuku, svalov a vody v tele či meranie EKG.

Displej AMOLED je druhým typom displeja používaným v inteligentných hodinkách. Tieto displeje sa zvyčajne vypínajú, pretože sú veľmi náročné na spotrebu energie a ak by svietili stále, výdrž batérie by sa rapídne znížila. Na druhej strane v porovnaní s displejom LCD ponúka silný kontrast a sýtosť farieb. Displej AMOLED zvyčajne odráža priame slnečné svetlo, a preto displej na slnku veľmi stmavne.

Okrem toho, samozrejme, dokážu monitorovať športové aktivity, ponúkajú hudobný prehrávač a bezkontaktné platby Google Pay.

Pre niekoho môže byť mínusom dvojdňová výdrž batérie. Čo však očakávať. Hodinky sú nabité funkciami a majú krásne prepracovaný (a energeticky náročný) displej AMOLED. Za to však musí niečo obetovať.

Samsung Galaxy Watch sú hodinky vhodné pre ženu, ktorá hľadá skutočne elegantné hodinky nabité inteligentnými funkciami, ale nepotrebuje absolútne detailné sledovanie športovej aktivity.

Hodinky Samsung nie sú priamym športtesterom, ale na základné monitorovanie športovej aktivity postačia. Jeho hlavnými výhodami sú mestské inteligentné funkcie a široká podpora rôznych aplikácií, ktorými môžete hodinky obohatiť. Ďalším veľkým plusom je určite možnosť telefonovať priamo z hodiniek.

Medzi klady a zápory tohto modelu patria:

elegantný dizajn
možnosť ovládania otočnej lunety
telefonovanie priamo z hodiniek
bezkontaktné platby
EKG, meranie tlaku alebo odhad tuku, svalov a vody

iba dvojdňová výdrž batérie

Všetky varianty hodiniek Samsung Galaxy Watch 6.

(3) Garmin vívomove Trend

Analógové ruky a inteligentné vnútornosti? Aj to je možné. Spoločnosť Garmin vytvorila inteligentného pomocníka aj pre ženy, ktoré hľadajú trochu konzervatívnejší vzhľad zvýraznený trochou klasiky – hodinkovými ručičkami. Garmin vívomove Trend. A samozrejme, modelu dodal potrebnú dávku elegancie.

Hoci hodinky na prvý pohľad evokujú pocit "klasiky", v ich puzdre nenájdete hodinový strojček. V skutočnosti sa pod ručičkami hodiniek nachádza malý displej AMOLED, ktorý hodinky ovláda. Hodinky ponúkajú monitorovanie športovej aktivity, ovládanie hudobného prehrávača v mobilnom telefóne, ako aj bezkontaktné platby.

Garmin vívomove Trend sľubuje to najlepšie od Garminu v konzervatívnom puzdre, ktoré ocenia ženy, ktoré sú fanúšičkami skôr starej (pre niekoho dobrej) klasiky.

Medzi klady a zápory tohto modelu patria:

jeden z mála modelov kombinujúcich inteligentné funkcie a analógové ručičky
drahšia verzia s možnosťou bezkontaktných platieb a lacnejšia verzia bez nej
verzia s textilným remienkom

skrytý displej AMOLED je tak malý, že sa môže ťažko ovládať
medzi sklom a ciferníkom je veľa miesta a na svetle sú viditeľné odtlačky prstov

(4) Garmin Venu SQ 2 – Hrany, hrany a zas tie hrany...

Hrany sú teraz horúce. V spoločnosti Garmin boli horúce už na začiatku tohto tisícročia, ale "trend hrán" definitívne odštartovali hodinky Apple. Spoločnosť Garmin nemohla zostať pozadu a prišla so štýlovými hodinkami Garmin Venu SQ 2.

Tieto hodinky ponúkajú klasický balíček Garmin – hromadu senzorov, skvelé monitorovanie športovej aktivity a ako príjemný bonus inteligentné funkcie, ako sú bezkontaktné platby a hudobný prehrávač. Ak vám však prehrávač príde zbytočný, Venu SQ 2 sa ponúka aj v lacnejšej verzii bez neho. Batéria ukrytá v štvorcovom puzdre ponúka výdrž 11 dní.

Garmin Venu Sq 2 recenzia - Hrany s poriadnou výdržou batérie
7.9.2022 - Matěj Urbaczka
Garmin Venu Sq 2 recenzia - Hrany s poriadnou výdržou batérie

Garmin Venu SQ: Telom Apple Watch, srdcom Garmin
22.2.2021 - Dominik Hok
Garmin Venu SQ: Telom Apple Watch, srdcom Garmin

Garmin Venu SQ 2 určite ocení každý, kto má zmysel pre moderný dizajn, ktorý využíva športové funkcie aj zdravé množstvo inteligentných funkcií.

Medzi klady a zápory tohto modelu patria:

moderný, hranatý dizajn
podrobné monitorovanie športových aktivít
dve verzie – drahšia s hudobným prehrávačom, lacnejšia bez neho

občas horšia ovládateľnosť dotykového displeja

Všetky varianty Garmin Venu SQ 2.

(5) Apple Watch 9 – Stávka na jablčnú istotu

Oplatí sa vôbec hodinky Apple Watch 9 predstaviť? Stali sa ikonou vo svojej oblasti a každý ich zaručene spozná. Dizajnovo nevynikajú, ale stále majú okolo seba akúsi auru exkluzivity.

Okrem toho sú však aj funkčne nabité – prijímajú správy, uskutočňujú hovory, zaznamenávajú športové aktivity, merajú EKG... Vlastne takmer všetko, čo ponúkajú dnešné inteligentné hodinky. Remeselné spracovanie je na veľmi vysokej úrovni a všetko do seba krásne zapadá.

Je dôležité spomenúť, že tieto inteligentné hodinky sa spájajú len s iPhonom. Má to však svoje výhody. Komunikácia medzi týmito zariadeniami je výborná a všetky aplikácie, ktoré máte v telefóne, sa automaticky nainštalujú aj do hodiniek.

A opäť je tu tá výdrž batérie. Nádherný displej a hromada funkcií si musia vybrať svoju daň. Hodinky Apple Watch majú dvojdňovú výdrž batérie.

Medzi výhody a nevýhody tohto modelu patria:

odpovedanie na správy diktovaním
možnosť telefonovania
krásny displej
široká škála snímačov vrátane EKG a pulzného oxymetra
bezkontaktné platby

krátka životnosť batérie

Všetky varianty Apple Watch 9.

(6) Garmin Fenix 7S PRO – elegantná špica

Takýto "chumáč" v radoch Garminu. Aj takto by sa dal nazvať Garmin Fenix 7S. Jeho najmenšia verzia (7S) cieli na ženské zápästia nielen menšími rozmermi, ale aj atraktívnym dizajnom.

Funkčne tieto hodinky využije len máloktorá žena. A tým nechcem ženy zhadzovať, tieto hodinky bude používať sotva nejaký muž. V skutočnosti majú toľko funkcií, že vám bude trvať naozaj dlho, kým si prejdete všetky funkcie týchto hodiniek. Ale sú to dosť možno jedny z najlepších inteligentných hodiniek na trhu, takže ak chcete kúpiť svojej žene to najlepšie, prosím, tu to je.

Veľmi podrobné monitorovanie športových aktivít, podrobné mapy priamo v zariadení (vrátane máp golfových ihrísk a lyžiarskych stredísk), ako aj bezkontaktné platby a hudobný prehrávač (vrátane streamovacích služieb, ako je Spotify). To všetko a ešte oveľa viac. Ich vymenovanie by však pri tomto zariadení trvalo celú večnosť. Radšej odporúčam recenziu.

Garmin Fenix 7 PRO recenzia – Na tie najlepšie sa najľahšie zvyká
20.9.2023 - Matěj Urbaczka
Garmin Fenix 7 PRO recenzia – Na tie najlepšie sa najľahšie zvyká

Aj pri takomto množstve funkcií sa Garmin dostal k úctyhodnej až štrnásťdňovej výdrži batérie.

Tisíce funkcií sú zabalené do titánového puzdra v kombinácii so silikónovým remienkom, ktorý sa k puzdru hodiniek pripája systémom Quick-Fit.

Systém Quick-Fit je typ pripevnenia remienka k ciferníku hodiniek. Pri tomto type nie sú potrebné žiadne nástroje na odstránenie remienka z ciferníka hodiniek. Remienok je pripevnený špeciálnou "sponou", ktorú možno ľahko odstrániť a remienok môžete rýchlo a pohodlne vymeniť za iný. Ženy to ocenia pri kombinovaní s vybraným oblečením. :)

Garmin Fenix 7S PRO je jediný model v tomto zozname, ktorý sa ovláda pomocou tlačidiel (má však aj dotykový displej). Hoci sa to môže zdať ako prehistorické ovládanie, má to svoje výhody. Skúšali ste dotykový displej ovládať v chlade, daždi, spotených rukách alebo rukaviciach? Verím, že by ste zistili, že "prehistorické" ovládanie je celkom užitočné.

Hodinky Garmin Fenix 7S PRO by som odporučil športovcovi, ktorý dokáže využiť slušnú porciu všetkých funkcií tohto zariadenia. No alebo jednoducho žene, ktorá rada a s uznaním vlastní to, čo je (dúfam) najlepšie na trhu. No... Alebo žene, ktorá má manžela, ktorý ju miluje natoľko, že o nej uvažuje aj ako o darčeku (napriek vyššej cene). Ale on za tie peniaze stojí, naozaj, nežartujem. :)

Medzi klady a zápory tohto modelu patria:

podrobné mapy
bezkontaktné platby a hudobný prehrávač
spĺňa vojenskú normu pre odolnosť

hmotnosť 58 gramov môže byť pre niektorých príliš veľká

Všetky varianty Garmin Fenix 7S PRO.

Šesť modelov s poriadnou dávkou inteligencie a elegancie. Ktoré z nich teda podľa vás s týmito dvoma prívlastkami fungujú najlepšie?

Páčil sa vám článok?

Každú párnu stredu prehľad nových článkov a súťaže o hodinky na váš email.

Komentáre

Hodinky zmienené v článku