Najlepšie dámske smart hodinky

Tagy: Výber najlepších | Dámske | Inteligentné

Dominik Hok | 1.12.2020 | 8 MIN

"Ježiši, veď to je kus plastu. To nebudem nosiť. Musí to predsa nejak vyzerať." Niečo také určite nejeden muž počul predniesť svoju drahú polovičku pred vitrínou s hodinkami. Žena skúša pätnásty model, chlap nervózne poklepkáva nohou, čo ženu rozčuľuje možno ešte viac než to, že stále nenašla to pravé orechové. Ženy sú proste "tvorom estetickým" a nemôžeme im to mať za zlé. Preto sme vybrali 6 najelegantnejších a dámskych inteligentných modelov hodiniek, ktoré žene zabrnkajú na pomyselnú (alebo nepomyselnú?) estetickú strunu.

V tomto článku sme sa neobmedzovali cenovkou. Pokiaľ by ste chceli modely s cenovkou do 250 eur, tu je článok:

Najlepšie dámske smart hodinky (cenovo dostupné)
26.11.2021 - Matěj Urbaczka
Najlepšie dámske smart hodinky (cenovo dostupné)

(1) Garmin Venu 2

Jedny z najobľúbenejších dámskych smart hodiniek, po ktorých siaha nejedna dámska ruka. O Venu 2 sa nedá povedať, že je to športovec telom aj dušou. V tomto prípade iba dušou. Puzdro hodiniek si udržuje ideálnu dávku elegancie. Zároveň nie je plné rôznych zbytočných blbostí, proste len vyzerá dobre.

Garmin Venu 2 recenzia – Najlepšie smart hodinky do 400 eur?
10.6.2021 - Dominik Hok
Garmin Venu 2 recenzia – Najlepšie smart hodinky do 400 eur?

Jedná sa o jedny z najuniverzálnejších smart hodiniek, pretože ich môžete vziať ako do spoločnosti, tak športovať na hory. Nikde sa nestratia. Zároveň oplývajú možnosťou bezkontaktného platenia, hudobným prehrávačom, čo sú funkcie pre ktoré si využitie nájde asi každý. A pokiaľ by vám možno chýbalo telefonovanie, tak od toho je tu model Venu 2 Plus, ktorý presne toto dokáže.

Garmin Venu 2 Plus predstavenie – Prvý s možnosťou telefonovania
30.11.2021 - Matěj Urbaczka
Garmin Venu 2 Plus predstavenie – Prvý s možnosťou telefonovania

Naviac nemusíte riešiť ani dobíjanie batérie, pretože hodinky majú krásnu 10dennú výdrž batérie. K tomu eště sýty farebný AMOLED displej. No, proste všetko, čo si od smartwatchu môžete želať.

Medzi plusy tohto modelu patrí:

pekný dizajn
ideálna kombinácia smart a športových funkcií
ponúka bezkontaktné platenie a prehrávač hudby
ponúka sa aj verzia s možnosťou telefonovania a hlasového asistenta

Všetky varianty Garmin Venu 2.

(2) Samsung Galaxy Watch 5 – Na vlne inteligencie

Jedny z naozaj elegantných hodiniek – Samsung Galaxy Watch 5. Možno to robí pekné napojenie remienkami na puzdro alebo väčšinové použitie oceli. Možno je to vlastne úplne jedno. Proste sa to Samsungu podarilo.

Samsung Galaxy Watch 5 PRO a Watch 5 recenzia – Predĺžená výdrž batérie výdrž a čo ďalej?
30.9.2022 - Matěj Urbaczka
Samsung Galaxy Watch 5 PRO a Watch 5 recenzia – Predĺžená výdrž batérie výdrž a čo ďalej?

Tieto smart hodinky sa ovládajú dotykovým AMOLED displejom v kombinácii s digitálnou otočnou lunetou. Veľa používateliek určite ocení možnosť telefonovania priamo z hodiniek, pokiaľ je telefón v dosahu signálu Bluetooth a verzii LTE aj bez prítomnosti telefónu. Poteší (alebo nepoteší) aj odhad tukov, svalov a vody v tele či meranie EKG.

AMOLED displej je druhým typom displeja používaným v smart hodinkách. Tieto displeje väčšinou zhasínajú, pretože sú energeticky veľmi náročné a keby svietili permanentne, výdrž batérie by sa rapídne znížila. Na druhej strane, oproti LCD displeju, ponúkajú silný kontrast a sýtosť farieb. AMOLED displej väčšinou odráža priame slunečné lúče a displej teda na slnku veľmi stmavne.

Okrem toho samozrejme dokážu monitorovať športové aktivity, ponúkajú hudobný prehrávač a bezkontaktné platenie Samsung Pay.

Pre niekoho môže byť mínusom dvojdenná výdrž batérie. Ale čo čakať. Hodinky sú nabité funkciami a majú nádherne prepracovaný (a energeticky náročný) AMOLED displej. Za to musia niečo obetovať.

Samsung Galaxy Watch sú hodinky vhodné pre ženu vyhľadávajúcu skutočne elegantné hodinky plné smart funkcií, ktorá ale nepotrebuje celkom podrobné sledovanie športovej aktivity.

Samsung hodinky nie sú vyloženým športtesterom, ale na základný monitoring športovej aktivity postačia. Ich hlavnou prednosťou sú mestské smart funkcie a široká podpora rôznych aplikácií, ktorými si môžete hodinky obohatiť. Ďalším veľkým plusom je určite možnosť telefonovania priamo z hodiniek.

Medzi plusy a mínusy tohto modelu patrí:

elegantný dizajn
možnosť ovládania otočnou lunetou
telefonovanie priamo z hodiniek

bezkontaktné platenie
EKG, meranie tlaku či odhad tukov, svalov a vody

len dvojdenná výdrž batérie

Všetky varianty Samsung Galaxy Watch 5.

(3) Garmin VívoMove 3 – chytrák s dávkou klasiky

Analógové ručičky a inteligentné črevá? Aj to je možné. Garmin vytvoril inteligentného spoločníka aj ženám, ktoré vyhľadávajú o niečo konzervatívnejší vzhľad podčiarknutý trochou klasiky – hodinkovými ručičkami. Garmin Vívomove 3. A samozrejme model doplnil o nutnú dávku nutnej elegancie.

Hoci na prvý pohľad hodinky vyvolávajú pocit "klasiky", hodinkový strojček v puzdre hodiniek nenájdete. Pod hodinkovými ručičkami sa totiž skrýva malinký AMOLED displej, ktorým sa hodinky ovládajú. Hodinky ponúkajú monitoring športovej aktivity, ovládánie hudobného prehrávača v mobile, ale tiež bezkontaktné platenie. Pokiaľ vám príde bezkontaktná platba zbytočná, VívoMove sa ponúka tiež v lacnejšej verzii bez funkcie Garmin Pay.

Pod analogovými ručkami se skrývá malinkatý displej, který není úplně ostrý, ale aspoň neruší celkový vzhled.Pod analógovými ručičkami sa skrýva malinký displej, ktorý nie je úplne ostrý, ale aspoň neruší celkový vzhľad.

Garmin VívoMove 3 sľubujú to najlepšie od Garminu v konzervatívnom puzdre, ktoré ocenia ženy fandiace skôr starej (pre niekoho dobrej) klasike. Naviac niektoré verzie nie sú na silikónovom, ale látkovom remienku, ktorý rozhodne mnohé ženy docenia.

jeden z mála modelov kombinujúci smart funkcie a analógové ručičky
drahšia verzia s možnosťou bezkontaktných platieb a lacnejšia bez nej
verzia s látkovým remienkom

skrytý AMOLED displej je tak malý, že sa môže horšie ovládať
medzi sklíčkom a číselníkom je veľa priestoru a na svetle sú znateľne vidieť odtlačky prstov

(4) Garmin Venu SQ 2 – Hrany, hrany a zas tie hrany...

Hrany teraz frčia. U Garminu frčali už na počiatku tohto tisícročia, ale "hranatý trend" určite spustili hlavne Apple Watche. Garmin nemohol zostať pozadu a zákazníkom vyšiel v ústrety v podobe štýlového hranáča Garmin Venu SQ 2.

Tieto hodinky ponúkajú klasický Garminovský balíček – hromadu senzorov, skvelý monitoring športovej aktivity a ako príjemný bonus aj smart funkcie ako bezkontaktné platenie a hudobný prehrávač. Pokiaľ by vám však prišiel prehrávač zbytočný, Venu SQ 2 sa ponúka tiež v lacnejšej verzii bez neho. Batéria skrytá v hranatom puzdre ponúka 11-dennú výdrž.

Garmin Venu Sq 2 recenzia - Hrany s poriadnou výdržou batérie
7.9.2022 - Matěj Urbaczka
Garmin Venu Sq 2 recenzia - Hrany s poriadnou výdržou batérie

Garmin Venu SQ: Telom Apple Watch, srdcom Garmin
22.2.2021 - Dominik Hok
Garmin Venu SQ: Telom Apple Watch, srdcom Garmin

Garmin Venu SQ 2 určite ocení ktokoľvek s citom pre moderný dizajn, ktorý využije ako športové funkcie, tak zdravé množstvo smart funkcií.

Medzi plusy a mínusy tohto modelu patrí:

moderný hranatý dizajn
podrobný monitoring športovej aktivity
dve verzie – drahšia s hudobným prehrávačom, lacnejšia bez neho

občasná horšia ovládateľnosť dotykového displeja

Všetky varianty Garmin Venu SQ 2.

(5) Apple Watch 8 – Stávka na jablčnú istotu

Má cenu Apple Watch 8 vôbec predstavovať? Stali sa ikonou vo svojom obore a každý ich zaručene pozná. Dizajnovo ničím nevynikajú, ale rovnako majú okolo seba akúsi auru exkluzivity.

Okrem toho sú ale aj funkčne nabúchané – odpoviete na správy, vybavíte hovor, zaznamenáte si športovú aktivitu, zmeriate EKG... Vlastne skoro všetko, čo dnešné smart hodinky ponúkajú. Spracovanie je na veľmi vysokej úrovni a všetko do seba krásne zapadá.

Je dôležité spomenúť, že tieto smart hodinky spárujete iba s telefónom iPhone. Má to ale svoje výhody. Komunikácia je medzi týmito zariadeniami výborná a všetky aplikácie, ktoré máte v telefóne, sa vám automaticky nainštalujú aj do hodiniek.

No, a je tu zasa tá výdrž batérie. Nádherný displej a hromada funkcií si musí vziať svoju daň. Apple Watches majú dvojdennú výdrž batérie.

Medzi plusy a mínusy tohto modelu patrí:

reakcia na správy formou diktovania
možnosť telefonovania
nádherný displej
široká senzorová výbava vrátane EKG či pulzného oxymetra
bezkontaktné platenie

krátka výdrž batérie

Všetky varianty Apple Watch 8.

(6) Garmin Fenix 7S – elegantná špica

Taká "šupa" v radoch Garminu. Aj takto by sa dal nazvať model Garmin Fenix 7. Jeho najmenšia verzia (7S) naviac cieli na dámske zápästia a to nielen menšími rozmermi, ale aj lákavým dizajnom.

Funkčne tieto hodinky využije máloktorá žena. A tým nechcem zhodiť ženy, tieto hodinky ťažko využije aj akýkoľvek muž. Majú totiž toľko funkcií, že to zaberie naozaj dlhý čas, než vám prejdú rukami všetky funkcie týchto hodiniek. Ale sú to dosť možno jedny z najlepších smart hodiniek na trhu, takže pokiaľ chcete svojej žene kúpiť to najlepšie, prosím, tu to je.

Veľmi detailný monitoring športovej aktivity, podrobné mapy priamo v zariadení (vrátane máp golfových ihrísk a lyžiarskych stredísk), ale aj možnosť bezkontaktného platenia a hudobný prehrávač (vrátane streamovacích služieb ako je Spotify). To všetko a ešte omnoho viac. Ale u tohto zariadenia by vymenovanie zabralo večnosť. Radšej by som doporučil recenziu.

Garmin Fenix 6 - jednička medzi outdoorovými hodinkami
1.11.2020 - Dominik Hok
Garmin Fenix 6 - jednička medzi outdoorovými hodinkami

V Garmine sa aj s takým počtom funkcií dostali na pôsobivú štrnásťdennú výdrž batérie.

Tisíce funkcií sú zabalené do titánového puzdra v kombinácii so silikónovým remienkom, ktorý je k puzdru hodiniek uchytený systémom Quick-Fit.

Systém Quick-Fit je typ uchytenia remianka na pánty hodiniek. U tohto typu nie je treba žiadne náradie, aby ste remienok z pántu dali dole. Remienok sa uchytáva špeciálnou "klipsňou", ktorá sa dá jednoducho dať dole a vy môžete rýchlo a pohodlne vymeniť remienok za iný. Ženy to určite ocenia pri ladení so zvoleným outfitom. :)

Garmin Fenix 7S sa ako jediný model z tohto zoznamu ovláda tlačidlami. Hoci sa to môže zdať ako prehistorické ovládanie, má to svoje výhody. Už ste skúšali ovládať dotykový displej v mraze, daždi, spotenou rukou či v rukaviciach? Verím, že by vám "prehistorické" ovládanie celkom bodlo.

Garmin Fenix 7S by som doporučil športovkyni, ktorá dokáže využiť slušnú časť všetkých funkcií tohto zariadenia. No, alebo proste žene, ktorej sa páčia a ocení vlastníctvo toho (asi) najlepšieho na trhu. No... Alebo ženám, ktoré majú tak milujúceho manžela, že by ich ako darček (aj cez vyššiu cenu) vôbec zvažoval. Ale on za tie peniaze stojí, fakt, nekecám. :)

Medzi plusy a mínusy tohto modelu patrí:

podrobné mapy
bezkontaktné platenie a hudobný prehrávač
ponúka sa verzia so zafírovým aj minerálnym sklíčkom
spĺňajú vojenský štandard odolnosti

váha 63 gramov môže byť pre niekoho príliš moc

Všetky varianty Garmin Fenix 7S.

Šestica modelov s istou dávkou inteligencie aj elegancie. Tak čo, ktoré s týmito dvoma atribútmi podľa vás pracujú najlepšie?

Páčil sa vám článok?

Každú párnu stredu prehľad nových článkov a súťaže o hodinky na váš email.

Komentáre

Hodinky zmienené v článku