Nejlepšie pánske hodinky vybrané odborníkmi (cenovo dostupné)

Tagy: Výber najlepších | Pánske | Klasické

Agáta Vřeská | 19.10.2021 | 14 MIN

Každý má trochu iný vkus. Trafiť sa do neho je niekedy fakt ťažké. Zvlášť, keď musíte prejsť stovky a stovky možností. My sme vybrali topku tých najobľúbenejších cenovo dostupných pánskych hodiniek, a to hneď v niekoľkých vybratých kategóriách. Praktické, v najlepšom pomere cena/výkon, ale aj také, ktoré urobia jednoducho radosť.

Starostlivý výber robíme priamo v našej redakcii, kde ich priamo testujeme. A úplne na konci nášho sprievodcu sme zhrnuli ako a z čoho sme vyberali.

Cena pre vás nie je to hlavné kritérium? Tak to sa pozrite na náš výber najlepších pánskych hodiniek bez cenového obmedzenia:

Nejlepšie pánske hodinky vybrané odborníkmi
13.11.2023 - Agáta Vřeská
Nejlepšie pánske hodinky vybrané odborníkmi

Obsah článku:

  1. Spoločenské
  2. Formálne
  3. Každodenné
  4. Pretekárske
  5. Potápačské
  6. Letecké
  7. Vojenské
  8. Outdoorové
  9. Retro
  10. Skeletonové
  11. Automatické
  12. Quartzové
  13. Digitálne
  14. Jedinečné

1) Kategória: Spoločenské

Víťaz kategórie: Festina Swiss Made

Spoločenské hodinky by mali byť elegantné, minimalistické. Dostatočne malé a tenké, aby elegantne vkĺzli pod manžetu košele, keď idete von.

139,00 € skladom

V naozaj cenovo dostupných vodách sme vybrali hodinky Festina Swiss Made. Jednak preto, že majú naozaj spoločenský dizajn, sú decentné a k tej košeli budú vyzerať naozaj pekne, a jednak preto, že ponúkajú viac než slušný pomer cena/výkon. Majú zafírové sklíčko, ktoré lepšie odoláva poškriabaniu, vysokú vodotesnosť a strojček švajčiarskej výroby.

Výhodou spoločenských hodiniek je, že na ne nie sú kladené také vysoké nároky ako na formálne, t. j. oblekové hodinky. Takže si môžete vybrať napríklad kovový náramok alebo farebnejší ciferník pre formálne hodinky.

Alternatíva: Pre mužov sa okamžite stali hitom hodinky Casio Collection MTP-1384. Neuveriteľná cena, elegantné a s rímskymi číslicami, ktoré im dodávajú šmrnc. A ak hľadáte niečo farebnejšie, siahnite po hodinkách Casio Collection MTP-B145 2023.

Swiss Made kolekcia FESTINY: švajčiarska elegancia za neuveriteľnú cenu
25.11.2019 - Agáta Vřeská
Swiss Made kolekcia FESTINY: švajčiarska elegancia za neuveriteľnú cenu

2) Kategória: Formálne

Víťaz kategórie: Orient Bambino

Každý džentlmen by mal mať doma aspoň jedny čisto spoločenské, ak nie rovno formálne hodinky. To znamená elegantné hodinky s minimalistickým dizajnom, ktoré by si muž vybral, keď má dôležité obchodné stretnutie, chystá sa na večeru do lepšej reštaurácie alebo dokonca do divadla. Alebo jednoducho vtedy, keď to diktuje pracovný dress code.

Často sú to práve spoločenské hodinky, na ktorých sa oplatí nešetriť. Ale aj v cenovo dostupných vodách sa dá nájsť perfektný kúsok. Môžeme odporučiť kolekciu Orient Bambino, ktorá si medzi nadšencami hodiniek vydobyla čestné miesto.

Orient Bambino: Jedny z najlepších spoločenských hodiniek
4.10.2022 - Agáta Vřeská
Orient Bambino: Jedny z najlepších spoločenských hodiniek

Vybrali sme druhú generáciu Orient Bambino Version7, ktorá ponúka nielen vydarený retro dizajn s vypuklým sklíčkom, ale aj automatický in-house strojček. A výroba strojčeka in-house je v hodinárstve svätý grál.

Strojček in-house v týchto hodinkách znamená, že bol kompletne navrhnutý, vyrobený a zostavený spoločnosťou Orient.

Navyše si môžete vybrať z mnohých dizajnov a dokonca aj veľkostí. Inšpiráciu nájdete v našej fotogalérii:

Orient Bambino – Fotogaléria spoločenských legiend
18.12.2023 - Agáta Vřeská
Orient Bambino – Fotogaléria spoločenských legiend

5 najčastejších chýb pri výbere pánskych spoločenských hodiniek
31.8.2018 - Martin Koňařík
5 najčastejších chýb pri výbere pánskych spoločenských hodiniek

Alternatíva: Hodinky s hodinkami z dielne výrobcu, ktoré sa nachádzajú na trhu, sa môžu pochváliť aj tým, že sú vyrobené z kvalitných materiálov: Ak ste však praktickejší, siahnite po hodinkách Tissot Tradition s batériovým strojčekom.

3) Kategória: Každodenné

Víťaz kategórie: Tissot PRX Quartz

Hodinky na každý deň? Také, ktoré sa hodia k tričku, džínsom a košeli s nažehleným golierom? Také, ktoré majú sklíčko odolné voči poškriabaniu a dostatočnú odolnosť voči vode, aby zvládli všetko od umývania rúk až po sprchovanie? A zároveň byť naozaj štýlové bez toho, aby stáli celú výplatu? Minimálne jeden taký vznikol celkom nedávno vo Švajčiarsku.

Švajčiarskej spoločnosti Tissot sa v modeli Tissot PRX Quartz podarilo skĺbiť niekoľko prvkov, o ktorých uvažujú nielen skutoční nadšenci hodiniek. Sudovité puzdro, integrovaný náramok, ľahký retro nádych a spracovanie, ktoré pôsobí oveľa drahším dojmom.

Tissot PRX recenzia – Obzretie za „starými dobrými“ časmi (ktoré nemajú chybu)
25.8.2021 - Bohumil Vopršal
Tissot PRX recenzia – Obzretie za „starými dobrými“ časmi (ktoré nemajú chybu)

K tomu však pridajte zafírové sklíčko, 100 m vodotesnosť a spoľahlivý švajčiarsky strojček, čo je kombinácia, ktorá sa v tejto cene takmer nevidí. Predovšetkým to z nich robí ideálne hodinky na každodenné nosenie. Najmä preto, že majú športovo-elegantný štýl, takže sa hodia takmer ku všetkému.

Tissot ich ponúka aj v mnohých odtieňoch a niektoré z nich nás naozaj zaujali. Pozrite si v našej fotogalérii prierez touto brilantnou, športovo-elegantnou kolekciou:

Tissot PRX – Fotogaléria geniálnej nostalgie
1.7.2022 - Agáta Vřeská
Tissot PRX – Fotogaléria geniálnej nostalgie

Varianta Tissot PRX s modrým číselníkem.

Variant Tissot PRX s modrým ciferníkom.

Alternatíva: Sissot, ktorý sa nachádza v strede mesta: V trochu inom štýle, ale stále v kategórii športovo-elegantných hodiniek je obľúbený Festina Chronograf, ktorý už dlho patrí medzi najobľúbenejšie pánske hodinky.

Festina Chronograph recenzia – Keď chcete univerzálneho parťáka
23.2.2022 - Eliška Měrková
Festina Chronograph recenzia – Keď chcete univerzálneho parťáka

Tiffany Blue - hodinky vo farbe vajíčka drozda
18.3.2023 - Agáta Vřeská
Tiffany Blue - hodinky vo farbe vajíčka drozda

4) Kategória: Pretekárske

Víťaz kategórie: Casio Edifice ECB-900

Medzi športovými hodinkami, najmä v kategórii pretekárskych hodiniek alebo "race watch", jednoznačne vyhrávajú hodinky Casio Edifice ECB-900. Pretože ak im nie je čo vytknúť po dizajnovej stránke, funkčne sú na tom pravdepodobne ešte lepšie: stopky, odpočítavanie, striedanie svetového času a parádne podsvietenie.

Čo je však najdôležitejšie, majú Bluetooth. A to neznamená nič iné, ako že ich spárujete s telefónom a všetky nastavenia môžete pohodlne vykonávať cez telefón. Navyše môžete hodinkami dokonca "prezvoniť" svoj telefón a hodinky automaticky preberú čas podľa času v telefóne.

Vďaka bezstarostnosti je to úplná bomba! K tomu si pripočítajte solárne napájanie, takže sa nemusíte starať o výmenu batérie. A kvalita spracovania tiež rozhodne nie je na zahodenie. Brúsenie lunety je naozaj kvalitné.

Milan, jeden zo zákazníkov e-shopu Hodinky-365, to zhrnul vo svojom hodnotení perfektne:

"Vyberal som starostlivo, dlho a dobre. Veľa funkcií, skvelý dizajn. Mobilné nastavenie je bezchybné."

6 NAJ: Pánske hodinky s chronografom (do 380 eur)
3.12.2020 - Agáta Vřeská
6 NAJ: Pánske hodinky s chronografom (do 380 eur)

Alternatíva: Casio obľúbené ECB-900 nedávno prepracovalo do trochu dynamickejšieho puzdra v podobe Edifice ECB-950. Alebo môžete siahnuť po klasickejších, ale stále športových hodinkách Citizen Sports CA442 – super čitateľné, na koži, so soláriom a také osobné!

5) Kategória: Potápačské

Víťaz kategórie: Invicta Pro Diver

Potápky je evergreen. A nemusíte stáť majetok, aby ste získali štýlový potápačský prístroj s potápačskými schopnosťami. Invicta Pro Diver je jedným z nich.

Invicta je značka, ktorú si znalci hodiniek zamilujú. Pri niekoľkých modeloch radu Pro Diver však väčšina z nich pokorne uzná, že tu sa spoločnosti Invicta podarilo vyrobiť cool hodinky za cool cenu.

Invicta miesto Rolexiek? To predsa nemôže byť dobré...
24.11.2020 - Agáta Vřeská
Invicta miesto Rolexiek? To predsa nemôže byť dobré...

Dizajn je, pravda, vyzdvihnutý zo slávneho modelu Rolex Submariner. Ale práve preto je taký obľúbený. Je to predsa klasika všetkých klasík, ktorá vyhovuje takmer každému bez ohľadu na vek alebo veľkosť zápästia.

Ak siahnete po quartzovej verzii s batériou, získate slušne spracované hodinky v obľúbenom potápačskom dizajne a s vodotesnosťou 200 m za pár stoviek. Ak siahnete po automatickej verzii, možno vás prekvapí aj strojček od japonskej spoločnosti Seiko.

V oboch prípadoch ide o kúpu pre radosť, ktorá je však rozumne obhájiteľná. A o to niekedy ide. Pretože potom môžete mať rovnaký pocit ako ďalší spokojný majiteľ, ktorý nám zanechal svoju recenziu:

"Perfektné spracovanie, kvalitné materiály, krásne hodinky. Za tú cenu nemajú konkurenciu. Na prvý pohľad nerozoznateľné od hodiniek Rolex. Odporúčam." Tomáš

Alternatívny: Ak hľadáte skutočne lacnú alternatívu s dizajnom potápača, vysokou vodotesnosťou a spoľahlivosťou, určite siahnite po hodinkách Casio Duro, ktoré nosil Bill Gates.

6 NAJ: Pánske potápačské hodinky do 350 eur
5.10.2023 - Eliška Měrková
6 NAJ: Pánske potápačské hodinky do 350 eur

Invicta Pro Diver – Fotogaléria tých najobľúbenejších
5.12.2023 - Eliška Měrková
Invicta Pro Diver – Fotogaléria tých najobľúbenejších

6) Kategória: Letecké

Víťaz kategórie: Citizen Eco-Drive Sports CA069

Pilotné hodinky, sú podobne ako napríklad potápačské nestarnúci klasikou ako športové hodinky, ktoré sa nikdy neomrzia. A model od spoločnosti Citizen patrí medzi ne, najmä v čiernej farbe.

Sú to hodinky, ktoré mužom nedajú spať. Môže za to už spomínané čierne vyhotovenie, ktorému neuveríte, že bude vyzerať tak honosne, kým si ho nevyskúšate na zápästí. Citizen Sports CA069 je model, ktorým sa japonský hodinárový boh trafil priamo do čierneho. Doslova.

Inšpiráciu si zobral Citizen z pilotných hodiniek, takže sú skvele čitateľné, prehľadné, ale s veľmi silným športovým nábojom. K absolútnej dokonalosti ho privádzajú žlté detaily, ktoré sú v kombinácii s čiernou sakramentsky efektné.

Citizen Sports CA069 – Japonská letka
13.1.2021 - Martin Balabán
Citizen Sports CA069 – Japonská letka

A pretože ide o Citizen, môžete sa spoľahnúť aj na kvalitný strojček so solárnym napájaním. Hodinky teda získavajú energiu zo svetla a vy sa nemusíte starať o batériu. Priemer hodiniek je 44 mm, takže značka je ideálna pre mužov, ktorí hľadajú skvele vyzerajúce hodinky pre svoje väčšie zápästie.

"Hodinky boli kúpené ako darček k narodeninám a oslávenec bol nadmieru spokojný." Jarča

6 NAJ: Pánske hodinky Citizen so solárnym pohonom Eco Drive
20.1.2022 - Eliška Měrková
6 NAJ: Pánske hodinky Citizen so solárnym pohonom Eco Drive

Fotogaléria pánskych hodiniek Citizen – Čo viac si želať?
26.10.2023 - Eliška Měrková
Fotogaléria pánskych hodiniek Citizen – Čo viac si želať?

Alternatíva: Trochu iné pilotné hodinky sú Casio Edifice EF-527D. Pre svoje zložité stupnice a dizajn niekedy niektorým pripomínajú slávny Breitling Navitimer. Sú však kradnuté a na ruke vyzerajú priam senzačne.

7) Kategória: Vojenské

Víťaz kategórie: Seiko 5 Sports Field

Vojenská klasika priamo zo zákopovej vojny. Ľahko čitateľné, v zemitých farbách, s 24-hodinovým značením, matným puzdrom a spoľahlivým strojčekom. Takto by mali vyzerať klasické vojenské hodinky. Medzi najlepšie v tejto kategórii za viac ako dobré peniaze patria Seiko 5 Sports Field.

Zaujme aj menším puzdrom, ktoré tiež patrí k vojenskej klasike, a remienkom NATO, ktorý dotvára štýl. Vnútri sa potom nachádza automatický strojček 4R, ktorý môžete vidieť cez priehľadný ciferník.

Seiko ponúka aj kvalitnú lumináciu a čo je najdôležitejšie, s hodinkami získate tradičnú značku so silným postavením a menom, ktoré pozná každý nadšenec hodiniek.

Alternatíva: Hodinky sú určené pre všetkých, ktorí majú záujem o ich používanie: Ak nehľadáte mechanické hodinky, ale quartzové, neprehliadnite hodinky Citizen Sports BM847 so solárnym pohonom, ktoré sú fantasticky čitateľné. Alebo si pozrite ďalšie modely z našej ponuky najzaujímavejších hodiniek v klasickom vojenskom štýle:

6 NAJ: Vojenské "field" hodinky (cenovo dostupné)
18.10.2022 - Agáta Vřeská
6 NAJ: Vojenské "field" hodinky (cenovo dostupné)

8) Kategória: Outdoorové

Víťaz kategórie: Casio GA-2100

Ako by mali vyzerať outdoorové hodinky? V prírodných farbách? Aj to, ale čo je najdôležitejšie – musia vydržať. V ideálnom prípade takmer všetko. V tomto smere sa môžete spoľahnúť na japonské hodinky G-Shock.

Okrem toho, legendárnymi hodinkami G-Shocks by nepohrdol máloktorý chlap. Drsná hračka, ktorá je prakticky nezničiteľná. Model GA-100 patrí medzi najobľúbenejšie hodinky GA-100 už viac ako desať rokov, ale odkedy prišiel model Casio G-Shock GA-2100, odolnosť už nie je pre hodinky G-Shock podmienkou. A to sa počíta.

Casio G-Shock GA-2100 CasiOak sa zaradili medzi štyri najúspešnejšie G-Shocky vôbec
16.11.2021 - Agáta Vřeská
Casio G-Shock GA-2100 CasiOak sa zaradili medzi štyri najúspešnejšie G-Shocky vôbec

Vďaka tenkosti sa zvýšil komfort nosenia, navyše už nezáleží na tom, či máme veľké alebo malé zápästie. Medzitým sa odolnosť neznížila ani o kvapku syntetickej živice. Práve naopak. Technológia Carbon Core Guard robí z modelu GA-2100 dokonalý odolný model na každodenné nosenie.

G-Shock GA-2100 : Pocta pánovi Ibemu
4.12.2019 - Radim Krčmář
G-Shock GA-2100 : Pocta pánovi Ibemu

Osemuholníkový tvar lunety im vyslúžil prezývku CasiOak (podľa modelu Royal Oak od Audemars Piguet), ale aj tak by obsadili rebríčky obľúbenosti. Čo sa týka funkcií, ide o základný g-shock v podobe stopiek, odpočítavania, osvetlenia, svetového času a automatického kalendára.

Jednoznačne vyhráva celočierna verzia – jednoducho pánsky univerzál. Na výber sú však aj ďalšie farebné varianty a – novinka pre rok 2021 – modely s oceľovou lunetou GM-2100, ktorá dodáva hodinkám úplne iný štýl. A čo je najdôležitejšie – v roku 2022 sa na trh dostane aj vylepšená Bluetooth verzia GA-B2100 so solárnym napájaním.

Model s Bluetooth a solárním dobíjením.

Model s technológiou Bluetooth a solárnym nabíjaním.

Casio G-Shock GA-B2100 recenzia - Hlas rozumu bol vypočutý
27.7.2022 - Agáta Vřeská
Casio G-Shock GA-B2100 recenzia - Hlas rozumu bol vypočutý

Alternatíva: Všetky hodinky G-Shock spĺňajú požiadavku odolnosti, ale ak chcete niečo väčšie, úhľadnejšie a zároveň o niečo inteligentnejšie, GBA-900 by bol dobrou voľbou. Alebo naopak, digitálna legenda v podobe GW-M5610.

9) Kategória: Retro

Víťaz kategórie: Orient Contemporary Multi-Year Calendar

Historické hodinky by mali rozprávať príbeh. Alebo byť časom overenou klasikou, ktorá v priebehu desaťročí nezostarla. Alebo ideálne oboje – ako náš výber.

Model Orient Multi-Year Calendar sa vyrába od roku 65. Verili by ste tomu? Asi áno, pretože len málokto sa s nimi ešte nestretol. Možno ste ich videli u svojho starého otca, otca alebo len u klasického nadšenca.

Na tomto modeli je fantastických hneď niekoľko vecí. Nevtieravý dizajn, štýlová funkcia kalendára a automatický strojček. To všetko za skvelú cenu. Navyše je od známej značky hodiniek.

To z neho robí ideálny darček, ak vyberáte cenovo dostupnejšie hodinky pre možno skutočného milovníka hodiniek. Hodinky Multi-Year Calendar sú totiž v komunite považované za pomaly až kultový model.

Orient Multi-Year Calendar s modrým číselníkem.

Orient Multi-Year Calendar s modrým císelníkom.

Viac sme o nich písali v našom článku, kde sme opísali aj zdanlivo komplikované fungovanie posuvného kalendára:

Orient New Multi-Year Calendar – recenzia najobľúbenejších Orientov u nás
9.2.2024 - Agáta Vřeská
Orient New Multi-Year Calendar – recenzia najobľúbenejších Orientov u nás

Alternatíva: V podstate akékoľvek historické kúsky od spoločnosti Casio. Či už ide o digitálny model F-91 alebo A168, alebo kalkulačku CA-53. Ak hľadáte retro za pár stoviek, tu sa nemôžete pomýliť.

Casio A168 – moderné retro spájajúce generácie
20.1.2021 - Dominik Hok
Casio A168 – moderné retro spájajúce generácie

10) Kategória: Skeletonové

Víťaz kategórie: Festina Automatic Skeleton

Skeletonové hodinky odhaľujú strojček hodiniek cez číselník. Zvyčajne je cena takýchto hodiniek pomerne vysoká, pretože si vyžadujú presnejšie nastavenie strojčeka. Ale aj v cenovo dostupnejšej kategórii môžeme nájsť zaujímavé kúsky.

Patrí medzi ne Festina Skeleton, ktorý odhaľuje japonský automatický strojček od Miyoty. Vidieť môžete pulzujúci zotrvačník aj časť prevodového ústrojenstva. Model má navyše priezor aj cez zadnú stranu, takže vidíte cez naskrz.

Festina Automatic Skeleton – Keď si módna značka trúfa
3.3.2021 - Eliška Měrková
Festina Automatic Skeleton – Keď si módna značka trúfa

Výhodou je potom použitie ocele na puzdro a náramok, navyše v obľúbenom čiernom vyhotovení, ako aj zafírové sklíčko, ktoré je vysoko odolné proti poškriabaniu.

Lacnejšie skelety s mechanickými strojčekmi sú ideálne pre začínajúcich nadšencov hodiniek, ktorí si chcú vychutnať chod strojčeka. A keď si ich zamilujete, po čase možno siahnete po drahších kúskoch, na ktorých sa skutočne prejaví vysoká úroveň hodinárskeho remesla.

Alternatíva: Pokiaľ ale hľadáte skeletóny s mechanickým strojčekom, v cenovo dostupných vodách môžeme odporučiť pozrieť po značke Ingersoll, ktorá sa práve na skeletónové mechaniky zameriava.

Fotogaléria pánskych hodiniek Ingersoll – Raj pre milovníkov odhalených strojčekov
9.9.2022 - Agáta Vřeská
Fotogaléria pánskych hodiniek Ingersoll – Raj pre milovníkov odhalených strojčekov

11) Kategória: Automatické

Víťaz kategórie: Citizen Automatic Tsuyosa

Ak s automatickými hodinkami ešte len začínate, pravdepodobne do nich nechcete investovať príliš veľa. Dáva to zmysel, pretože horšia presnosť a často aj životnosť oproti bežným kvartálnym (batériovým) modelom mnohých nakoniec odradí. Je však dosť možné, že sa z toho stane láska na celý život.

Japonskej spoločnosti Citizen sa v modeli Citizen Tsuyosa podarilo skĺbiť niekoľko prvkov, ktoré ocenia nielen skutoční nadšenci hodiniek. Žiarivé farby, súdkovité puzdro a integrovaný náramok.

K tomu však pridal zafírové sklíčko a spoľahlivý automatický strojček, čo je kombinácia, ktorá sa v tejto cene takmer nevidí.

Menšie rozmery hodiniek pomáhajú, aby dobre sedeli na väčšine zápästí, a 50-metrová vodotesnosť je dostatočná na každodenné nosenie. Farby ciferníka a cyklop (zväčšujúca lupa) nad dátumovkou potom môžu evokovať legendárne hodinky Rolex Oyster Perpetual, ale Citizen Tsuyosa predstavujú skôr vstupnú bránu do sveta mechanických hodiniek.

Najvýraznejší je žltý alebo zelený variant, ale siahnuť môžete aj po populárnej "Tiffany Blue" alebo naopak po konzervatívnejšej modrej či čiernej.

Varianta Citizen Tsuyosa v Tiffany Blue.

Varianta Citizen Tsuyosa v Tiffany Blue.

Citizen Tsuyosa recenzia – Objav roka?
17.10.2022 - Eliška Měrková
Citizen Tsuyosa recenzia – Objav roka?

Alternatíva: Ako spoľahlivé a zároveň cenovo dostupné automatické hodinky sa často odporúčajú Seiko 5 alebo modely od spoločnosti Orient. Ani s jedným z nich neurobíte chybu a obzvlášť zaujímavý je model Orient Multi-Year Calendar s retro nádychom, ktorý snáď nikdy nevyjde z módy.

Orient New Multi-Year Calendar – recenzia najobľúbenejších Orientov u nás
9.2.2024 - Agáta Vřeská
Orient New Multi-Year Calendar – recenzia najobľúbenejších Orientov u nás

12) Kategória: Quartzové

Casio Wave Ceptor WVA-M650

Hodinky, o ktoré sa prakticky vôbec nemusíte starať. To je sen mnohých z nás. V takom prípade je ideálne vybrať si hodinky, ktoré synchronizujú čas pomocou rádiového signálu alebo GPS. GPS býva drahšia záležitosť, zatiaľ čo hodinky s rádiovou synchronizáciou môžete získať už od pár stoviek.

A odpadá aj starosť o výmenu batérie, pretože majú solárne napájanie a dobíja sa teda pomocou svetla. Takáto solárna batéria potom vydrží bez zásahu približne desať rokov. Premiantom v tejto kategórii sú hodinky Casio Wave Ceptor WVA-M650, ktoré ponúkajú veľa funkcií za málo peňazí.

Okrem toho mnohí využijú aj ďalšie praktické funkcie, ako je budík alebo možno stopky. Dizajn je pritom veľmi univerzálny, skvele sa čítajú, sú relatívne ľahké a nemajú problém ani s vodou. Nechýbajú ani podsvietené a luminiscenčné ručičky a indexy.

Alternatíva: Víťaz tejto kategórie sa dostal aj do zoznamu 6 NAJ solárnych a cenovo dostupných hodiniek, kde nájdete viac inšpirácie. Za všetky vyberám elegantnejšie hodinky Casio Wave Ceptor Lineage.

6 NAJ: Pánske rádiom riadené hodinky (do 450 eur)
28.6.2022 - Agáta Vřeská
6 NAJ: Pánske rádiom riadené hodinky (do 450 eur)

13) Kategória: Digitálne

Víťaz kategórie: Casio Collection AE-1500

Kategória cenovo dostupných digitálnych fotoaparátov mala tentoraz jasného víťaza. Model Casio Collection AE-1500 uspel vo všetkých kritériách – so svojím podareným dizajnom, funkciami, čitateľnosťou a cenou.

Dizajn trochu pripomína legendárne hodinky G-Shock, ale za tretinovú cenu. Hoci nedosahuje ich odolnosti, veríme, že vás AE-1500 rozhodne nesklame. Ponúka robustné puzdro, 100-metrovú vodotesnosť, ktorá bude stačiť na sprchovanie aj plávanie, a chránené plastové sklo.

A skvelá čitateľnosť s veľkým displejom a číslicami vás dostane do kolien. Všetko je krásne prehľadné a z funkcií môžete využiť budíky, stopky, odpočítavanie, duálny čas a podsvietenie.

Recenzia: Casio Collection Youth AE-1500 – Najlepšie digitálky pod 30 eur?
28.7.2021 - Agáta Vřeská
Recenzia: Casio Collection Youth AE-1500 – Najlepšie digitálky pod 30 eur?

Alternatíva: Možno patríte k ľuďom, ktorí si digitálne hodinky spájajú s tým, že majú byť hranaté. A možno tiež hľadáte praktické a odolné hodinky, ktoré si zo zápästia len tak nezložíte. Hodinky G-Shock GW-M5600. Alebo si možno digitálne hodinky predstavujete ako tie klasické retrovky. Ako napríklad Casio Vintage A168.

14) Kategória: Jedinečné

Víťaz kategórie: Timex The MET Van Gogh

Táto kategória bola vytvorená, aby bolo možné vyzdvihnúť zaujímavé kúsky, ktoré sú jedinečné dizajnom, príbehom alebo inováciou.

Hodinky budúcnosti – Swatch zvolil cestu BIO hodiniek
17.6.2021 - Agáta Vřeská
Hodinky budúcnosti – Swatch zvolil cestu BIO hodiniek

Krásnym príkladom je model Timex, ktorý má na zápästí umelecké plátno. Áno, hodinky sú dizajnovo inšpirované slávnymi dielami, ktoré nájdete v Metropolitnom múzeu umenia v New Yorku.

Vezmime si napríklad Van Goghov neoimpresionistický obraz Autoportrét so slameným klobúkom z roku 1887. Van Gogh v tom čase nemal peniaze na modely, preto si kúpil dobré zrkadlo a na svojich autoportrétoch si precvičoval techniku.

Na hodinkách vidíme slávne dielo na ciferníku aj remienku, a dokonca aj škatuľka v podobe akejsi kartónovej knihy po otvorení vytvára práve kópiu tohto obrazu.

Kolekcia Timex The MET je určená pre všetkých nadšencov histórie umenia a tiež pre tých, ktorí chcú mať na zápästí jednoducho niečo trochu iné.

Alternatíva: Podobný koncept nájdete aj v hodinkách Swatch x Centre Pompidou. Hodinky môžu byť jedinečné, aj keď sú trochu bláznivé. Ako napríklad Invicty, kde nájdete hodinky s Mickey Mousom alebo na motívy komiksových postavičiek. Buďte však opatrní, ak hľadáte darček pre milovníka značiek DC alebo Marvel.

Swatch x Centre Pompidou – Hodinky ako z parížskej galérie
4.5.2022 - Eliška Měrková
Swatch x Centre Pompidou – Hodinky ako z parížskej galérie

Marvel vs. DC Comics – fotogaléria komiksových hodiniek Invicta
9.2.2021 - Dominik Hok
Marvel vs. DC Comics – fotogaléria komiksových hodiniek Invicta

Ako a z čoho sme vyberali?

Tento výber najlepších pánskych hodiniek bol vytvorený ako praktický sprievodca pri výbere. Preto v ňom nájdete len modely, ktoré sú aktuálne v ponuke, dostupné a ktorými môžete urobiť radosť sebe alebo niekomu inému. A práve preto tento zoznam udržiavame aktuálny a priebežne ho aktualizujeme.

A z čoho sme vyberali? Z najlepších modelov značiek, ktoré máme v ponuke, poznáme ich, sami ich nosíme a dali by sme za ne ruky. Aj preto máme na väčšinu z nich podrobné recenzie, v ktorých sa dozviete všetko, čo o hodinkách potrebujete vedieť.

Páčil sa vám článok?

Každú párnu stredu prehľad nových článkov a súťaže o hodinky na váš email.

Komentáre

Hodinky zmienené v článku