Najlepšie smart hodinky (cenovo dostupné)

Tagy: Výber najlepších | Pánske | Inteligentné

Matěj Urbaczka | 2.10.2021 | 4 MIN

Vybrali sme pre vás 5 najlepších smart hodiniek, ktoré svojou cenou nepresahujú 250 eur a zároveň aj niekoľko otázok, ktoré vám pomôžu vybrať presne tie pre vás.

Všetky hodinky z výberu majú snímač tepovej frekvencie, krokomer a GPS k záznamu trasy. Aby ste nemuseli stále riešiť nabíjanie, výdrž batérie je minimálne 6 dní a nemusíte sa báť ani vody, pretože majú vodeodolnosť aspoň 50 M. Všetky dokážu ovládať hudbu spustenú v telefóne a zobrazia vám všetky notifikácie.

Chcete mrknúť na ešte väčšie šupy? Mrknite na článok, kde sme si nenastavili žiadny cenový strop.

Najlepšie pánske smart hodinky
21.9.2021 - Dominik Hok
Najlepšie pánske smart hodinky

Budú tieto smart hodinky spárovateľné s vaším telefónom?

V tomto výbere nie sú žiadne smart hodinky, ktoré by si nerozumeli s určitou značkou telefónu.

Problémy majú sem tam s telefónmi Huawei, ale zvyčajne sa to vyrieši správnym nastavením telefónu.

A čo Jabĺčkari? Nemusíte mať strach. Všetky smart hodinky mám odskúšané s iPhonom a nemal som žiadny problém. Jediné obmedzenie je pri hodinkách Garmin. V kombinácii s iPhonom totiž nemôžete reagovať na notifikácie prednastavenými odpoveďami.

Najlepšia voľba na šport?

Rozhodne Garmin Forerunner 55. Tento model bol vytvorený preto, aby ležal na spotenom športovcovom zápästí. Je tomu prispôsobené všetko – 14denná výdrž batérie, váha 37 gramov, ovládanie tlačidlami (dotykáč chybuje v kombinácii s vodou, potom a rukavicami), transflektívny displej (nestane sa, že by ste na priamom slnku na displej nevideli) alebo odhad VO2 Max.

199,00 € skladom

Okrem toho vám každý deň ukáže, čo by ste mali trénovať, vypočíta dobu regenerácie a má tiež šikovnú funkciu PacePro, ktorá vám vypočíta ideálne tempo na základe výškového profilu trasy.

Mrknite na naše video.

Čo je VO2 max?
30.10.2019 - Agáta Vřeská
Čo je VO2 max?

Pokiaľ ste ale skôr horal alebo trailový bežec, doporučujem Amazfit T-Rex 2. Má všetky senzory, ako je barometer (k záznamu výškových metrov), kompas či pulzný oxymeter. Naviac má aj pokročilé tréningové funkcie, ako je tréningová záťaž, doba regenerácie, odhad VO2 Max ai.

222,00 € skladom

Ako takú zlatú strednú cestu považujem Amazfit GTS 4 a Xiaomi Watch S1. Tieto hodinky vám zaznamenajú mnoho, ale výsledky nie sú tak podrobné ako z vyššie uvedených modelov. Naviac sú oboje dotykové, čo pri športe môže ovládanie robiť trochu zložitejším.

Tento článok sa zaoberá smart hodinkami so športovými funkciami. Pokiaľ by ste chceli čistokrvný športtester, mrknite tu:

6 NAJ: Športtestery pre vášnivých bežcov
28.12.2021 - Matěj Urbaczka
6 NAJ: Športtestery pre vášnivých bežcov

Asi za najmenšieho šporťáka považujem Huawei Watch Fit 2. Ako vzhľadovo, tak funkčne, sú tieto hodinky ladené skôr do mestských ulíc než na atletický ovál alebo do hôr. Ale pre základný monitoring sú úplne dostačujúce.

  • Najlepšia voľba pre športovca: Forerunner 55, Amazfit T-Rex 2
  • Skvelá voľba pre športovca: Amazfit GTS 4, Xiaomi Watch S1
  • Pre rekreačného športovca: Huawei Watch Fit 2

Chcete smart hodinky ako predĺženú ruku telefónu?

Za mňa môže byť víťaz len jeden. A tým je Amazfit GTS 4. Zavoláte si z nich, pustíte si hudbu alebo pošlete prednastavenú SMS. Hodinky majú aj vychytaného hlasového asistenta, ktorému (anglicky) môžete zadať takmer akýkoľvek príkaz. Okrem toho majú jeden z najvybavenejších "obchodov" pre ďalšie aplikácie, ktorým môžete rozšíriť svoje hodinky.

228,00 € skladom

V tesnom závese sú rovno dva modely a sú nimi Xiomi Watch S1 a Huawei Watch Fit 2. Z oboch hodiniek si zavoláte, pustíte hudbu a budú vás podporovať všetkými funkciami po celý deň aj noc.

Posledné dva modely sa skôr pasujú do polohy športtesterov, než smart hodiniek, a tak si musíme vystačiť s prečítaním správy a odpovedaním na ňu a s ovládaním hudby z telefónu.

  • Najmúdrejšia voľba: Amazfit GTS 4, Xiaomi Watch S1, Huawei Watch Fit 2
  • Smart základ: Garmin Forerunner 55, Amazfit T-Rex 2

Je pre vás výdrž batérie to najdôležitejšie?

So svojou 24dennou výdržou batérie je víťazom Amazfit T-Rex 2. Je ale dôležité poznamenať, že displej týchto hodiniek zhasína (ale je to AMOLED, takže má pekné farbičky).

222,00 € skladom

V tesnom závese je so 14dennou výdržou batérie Garmin Forerunner 55, ktorého displej nezhasína a svieti stále. Keď pomyslím, že sa bavíme o hodinkách pod 200 eur, 14-denná výdrž batérie je naozaj dychberúca.

Skvelú výdrž má aj Xiaomi Watch S1, ktorý to doklepe až na 12 dní v režime smart hodiniek a v úspornom režime to hodinky dotiahnu až na 24 hodín.

Spodné priečky zaberá Huawei Watch Fit 2 a Amazfit GTS 4, ktoré síce majú najnižšiu výdrž batérie, ale stále sú nadštandardné. Watch Fit 2 zvládne všetky funkcie udržať v chode až 10 dní a GTS 4 až 8 dní.

6 NAJ: Smart hodinky Garmin s najdlhšou výdržou batérie
4.11.2022 - Matěj Urbaczka
6 NAJ: Smart hodinky Garmin s najdlhšou výdržou batérie

  • Supermani vo výdrži: Amazfit T-Rex 2, Forerunner 55
  • Skvelá výdrž batérie: Xiaomi Watch S1
  • Slušná výdrž batérie: Amazfit GTS 4, Huawei Watch Fit 2

Ktoré smart hodinky z výberu sa páčia najviac vám a čo by vás presvedčilo k ich kúpe? Alebo si myslíte, že by do tohto výberu mal patriť iný model? Napíšte nám to do komentárov. :)

Páčil sa vám článok?

Každú párnu stredu prehľad nových článkov a súťaže o hodinky na váš email.

Komentáre

Hodinky zmienené v článku