» Blog » Certina

Pánske hodinky Certina – Fotogaléria tých najobľúbenejších za rok 2021

Tagy: Fotogaléria | Sprievodca výberom | Certina | Pánske | Klasické | Tradičné

Agáta Vřeská | 11.8.2021 | 4 MIN | 2x komentár

Po Certine siahnete, keď hľadáte spoľahlivé švajčiarske hodinky. Ponúkajú istotu, že keď vyberiete akýkoľvek model, pôjde o kvalitné hodinky. Či už v mechanike alebo v quartze, ponúkajú vždy nadštandardné vlastnosti za férové ceny. Pravda, možno svojim dizajnom tak nevybočuje, ale táto triezvosť je presne to, prečo sú pánske hodinky Certina perfektnou voľbou pre každodenné hodinky. Vo fotogalérii sme pre inšpiráciu vybrali tie najobľúbenejšie pánske Certiny.

ELEGANCIA. Formálna aj ležérna

V bežnom živote sa o hodinky báť nechcete. Kupujete si ich, aby ste ich nosili každý deň a nemuseli riešiť, či sa do nich dostane voda, alebo že ich nesmiete vystaviť sebemenšiemu nárazu. Preto Certina robí svoje hodinky nielen spoľahlivé, ale aj odolné.

Už pred viac než 60 rokmi zaviedla tzv. Double Security Concept (DS), ktorý chráni hodinky proti mechanickým vplyvom a zaisťuje, že všetky hodinky Certina majú vodeodolnosť minimálne 100 metrov a okrem niektorých retro modelov aj zafírové sklíčko.

Smaragdový model Certina predstavila ako oslavu 60. výročia zavedenia DS Konceptu. V praxi DS znamená, že hodinky majú zosilnené zafírové sklíčko, dienko, dvojité tesnenie korunky vrátane tesniaceho krúžku na hriadeli a špeciálne tesnenie v zadnej časti puzdra. Všetko je vymyslené tak, aby sa do hodiniek nedostala voda, prach a boli celkovo odolnejšie voči mechanickým vplyvom.

DS Koncept - stručne a zrozumiteľne
12.3.2020 - Radek Vyhlídal
DS Koncept - stručne a zrozumiteľne

Keď mechanické hodinky vystavíte silnému vplyvu magnetického poľa, môžu sa začať predchádzať, alebo dokonca úplne zastaviť. Takým zdrojom magnetizmu môže byť napríklad magnet v reproduktoroch, mikrovlnke alebo magnetický obal tabletu.

Certina pri všetkých svojich nových mechanických modeloch používa vlások zo zliatiny Nivachron, ktorá je odolná voči magnetizmu a vďaka tomu si hodinky zachovávajú svoju presnosť.

VŠETKO NA TÉMU: Hodinky a magnetizmus – V bežnom živote
8.6.2021 - Agáta Vřeská
VŠETKO NA TÉMU: Hodinky a magnetizmus – V bežnom živote

Bežne majú mechanické strojčeky rezervu chodu okolo 40 hodín. Takže keď ich na víkend odložíte, v pondelok už nepôjdu. O to viac oceníte praktickú vlastnosť strojčeka Powermatic 80, ktorý ponúka nadštandardnú rezervu 80 hodín.

Quartzové strojčeky sú presné samy o sebe. Ale quartzový strojček Precidrive používaný u Certiny je až 10x presnejší než bežné quartzové batériové strojčeky. Ich odchýlka je neuveriteľných ± 10 sekúnd za rok!

Titán je materiál budúcnosti. Je úžasne ľahký, hypoalergénny, prirodzene odolný voči magnetizmu aj korózii. Naviac na ruke nechladí ako oceľ. Pre svoje vlastnosti sa používa pre vesmírne účely, ale pri hodinkách oceníte titán aj vy.

POTÁPKY. V štýle Jamesa Bonda

Vraví sa, že potápačské hodinky sa stali sexy vďaka Bondovi. To bolo pred viac ako 60 rokmi. A viete, čo nosí dnešný Agent 007? Presne! Potápky. Nemusia to byť Rolexky ani Omegy, aby to fungovalo. Športový štýl potápok sa stal nestarnúcim. Tu už totiž nie je čo vylepšovať.

Potápačské hodinky Certina Diver's nie sú len na ozdobu. Skutočne sa s nimi môžete potápať. Spĺňajú náročné testy potápačskej certifikácie ISO 6425.

VŠETKO NA TÉMU: Vodeodolnosť hodiniek
10.3.2021 - Agáta Vřeská
VŠETKO NA TÉMU: Vodeodolnosť hodiniek

Menšie zápästie? Hodinky musia na zápästí sedieť a kompromisy tu naozaj neplatia. Certina ponúka ako jedna z mála certifikované potápky v 38mm puzdre. Mimochodom tento priemer nosil Sean Connery ako Agent Jej Veličenstva.

Certina DS Action Powermatic 80 recenzia – jedny z mála menších potápok
22.2.2021 - Agáta Vřeská
Certina DS Action Powermatic 80 recenzia – jedny z mála menších potápok

ŠPORTový štýl nikdy nevyjde z módy. A vždy vyzerá skvele

Možno vždy hľadíte na praktickosť svojich doplnkov. Možno naopak idete hlavne po dizajne. A možno nechcete robiť kompromisy. Certina v rade Sport tiež nie. Mužom s väčším zápästím budú svedčať obľúbené chronografy DS Podium Big Size.

Certina používa kvalitnú švajčiarsku luminiscenciu Super-LumiNova, ktorá zaručuje, že čas prečítate aj v tme. Nájdete ju na všetkých športových hodinkách, napríklad na športovo-elegantných hodinkách DS-2 Precidrive.

NOSTALGIA. História, ktorá nestarne

Tak presne tak nádherné chronografy vyrábala Certina v druhej polovici 40. rokov 20. storočia. Vintage dojem je umocnený vypuklým zafírovým sklíčkom, krémovým číselníkom a modro pokovanými ručičkami. Snáď pohodlne sedíte, prepracovanosť každého detailu vás totiž posadí na... do kresla.

6 NEJ: Najzaujímavejšie retro hodinky
15.1.2021 - Agáta Vřeská
6 NEJ: Najzaujímavejšie retro hodinky

Oranžová je farba, ktorú si vybrali potápači. Je totiž najlepšie čitateľná v hlbinách. Preto sú DS PH500M v tejto krásnej pomarančovej farbe. Vodeodolné sú až do 500 metrov a pripomínajú historický míľnik Certiny, kedy hodinky Certina zvládli na jedničku výskumný pobyt na morskom dne po dobu 60 dní!

Pomarančové Certiny DS Super PH500M: nádherné potápky s príbehom
22.2.2021 - Agáta Vřeská
Pomarančové Certiny DS Super PH500M: nádherné potápky s príbehom

Rolling Stones, Jimi Hendrix, The Doors. Šesťdesiatky si môžete pripomenúť nielen na Spotify. Podarený retro model DS PH200M bol ocenený po celom svete a dosiahol aj na prestížne ocenenie Hodinky roku podľa časopisu CH24.pl. Zámerne bolo použité plastové sklíčko, aby bol historický dojem dokonalý.

Certina DS PH200M: Podarený výlet do minulosti
14.5.2019 - Vojtěch Pospíšil
Certina DS PH200M: Podarený výlet do minulosti

Pre praktickejšie duše má Certina v tomto dizajne aj modely so zafírom a keramickou lunetou. Krásny vintage dizajn zostal, ale súčasne si môžete vychutnať prémiové materiály. Pozrite sa aj na ďalšie farebné prevedenia vydarených retro modelov Certina DS PH 200M.

Certina vyrába hodinky už od roku 1888. Nenájdete u nej technologické vychytávky ako GPS alebo Bluetooth, ale klasické, kvalitne spracované hodinky s hrdým označením Swiss Made.

Mohlo by vás tiež zaujímať:

Dámske hodinky Certina – Fotogaléria tých najkrásnejších
21.7.2023 - Eliška Měrková
Dámske hodinky Certina – Fotogaléria tých najkrásnejších

O značke Certina
29.11.2019 - Radek Vyhlídal
O značke Certina

Páčil sa vám článok?

Každú párnu stredu prehľad nových článkov a súťaže o hodinky na váš email.

Komentáre

Alexpred 466 dňami, reagovať
Vlastním CERTINA DS8 POWERMATIC 80, CERTINA DS PODIUM CHRONOGRAPH GMT a som s znackou nadmieru spokojní.
Alexanderpred 421 dňami, reagovať
Moje CARTINA DS8 POWERMATIC 80

Hodinky zmienené v článku

Zobraziť ďalší