» Blog » Tissot

Tissot Seastar 1000 Quartz 40 mm recenzia – Konečne zásah do čierneho

Tagy: Recenzie | Tissot | Pánske | Klasické | Potápačské

Jakub Pitucha | 14.4.2023 | 3 MIN | 2x komentár

A je to tu – Tissot vypočul naliehanie fanúšikov. V jeho veľmi obľúbenom a osvedčenom rade Seastar sme už videli naozaj všetko. Teda takmer. Stále tam chýbal zlatý stred čo do veľkosti a hlavne trojručičkový model s quartzovým strojčekom. Tissot to konečne napravil modelom Tissot Seastar 1000 Quartz 40 mm.

V potápačsky ladenom rade Seastar si môžete vyberať naozaj zo širokého spektra. Od „nabúchaných“ 46 mm, cez 43 mm až k 36 mm, vhodných aj na dámske zápästia. Je teda jasné, že novinka v podobe 40mm puzdra je adekvátnym doplnením kolekcie.

Recenzia na prvé "dámske" Tissot Seastar alebo rozbijem svoje prasiatko?
4.4.2022 - Eliška Měrková
Recenzia na prvé "dámske" Tissot Seastar alebo rozbijem svoje prasiatko?

Tissot Seastar 2000 Professional – Vôbec prvé certifikované potápky od Tissotu
17.6.2021 - Eliška Měrková
Tissot Seastar 2000 Professional – Vôbec prvé certifikované potápky od Tissotu

Tissot ich vybavil quartz strojčekom s technológiou Precidrive, zachoval veľmi vysokú vodeodolnosť 300 metrov (1000 stôp, odtiaľ názov) a zabalil ich do typicky „Seastarovského“ kabátika.

Značku Tissot asi netreba dlho predstavovať. Pre väčšinu z nás to bola vstupná brána do sveta švajčiarskych hodiniek a značka Tissot je vnímaná ako symbol kvality za dostupnú cenu. A to právom, hodinári z Le Locle vo Švajčiarskom pohorí Jura nám totiž už po nepretržitých 170 rokov prinášajú spoľahlivé „swiss made“ hodinky.

Príbeh značky Tissot – Inovátori podľa tradície
11.6.2021 - Eliška Měrková
Príbeh značky Tissot – Inovátori podľa tradície

Za ten čas stihla značka nazbierať nemálo historických prvenstiev; ako napríklad prvé masovo vyrábané vreckové hodinky, prvé antimagnetické hodinky alebo prvé vreckové hodinky s dvoma časovými zónami.

Tak akurát…

Aspoň ja by som tak v skratke zhrnul nové Seastary. 40 mm mi totiž na mojom 17,5 cm zápästí sedia naozaj výborne. Ani veľké, ani malé – proste tak akurát. Na pohodlí bezpochyby pridáva aj kaučukový remienok s tŕňovou sponou (do rúk sa mi totiž dostala verzia T120.410.27.051.00) a výška hodiniek, ktorá je iba 10 mm. Hodinky preto majú len 73 g a na zápästí som ich takmer necítil, čo ale nebude pravidlom druhého variantu s oceľovým náramkom (T120.410.11.041.00).

455,00 € (doručíme do 10.5.)

Morský elegán

Puzdro hodiniek je z nerezovej ocele, z vrchnej strany leštené, z bočnej brúsené. Dienko hodiniek je zdobené gravírovaným logom Seastar s obrázkom morského koníka, ktorý je typický pre celý rad. A rovnako ako u skorších modelov tu nájdeme zafírové sklo s antireflexnou vrstvou.

Bodom, ktorý by som chcel vyzdvihnúť je určite luneta; tá je v zlatistej PVD úprave, ktorá krásne ladí ako s potápačskou stupnicou lunety, tak aj so všetkými indexmi a ručičkami. Múdre hlavy z Tissotu tu potom spoliehali na nezvyčajný materiál vložky, ktorá je minerálna. To však hodinkám na kráse len pridáva, pretože luneta je s celými hodinkami v dokonalej harmónii; rovnako ako temne čierny ciferník odráža svetlo na všetky strany a dodáva modelu šmrnc a nádych elegancie.

Čo sa týka ručičiek, tie sú znovu v klasickom „ceruzkovom“ tvare s „lollipop“ sekundovkou, ktorú na druhej strane vyvažuje Tissotovské „Téčko“. Všetky indexy aj ručičky sú samozrejme, ako správne potápky, vybavené veľmi dobrou luminiscenčnou vrstvou.

Iba quartz?

Aj keď v hodinkách nenájdeme žiadny nabúchaný automat, ale „iba“ quartz (čo asi mnoho fanúšikov zamrzí), nemajú sa nové Seastary za čo hanbiť. Do pohybu ich totiž dostáva strojček ETA F06.412, ktorý nie je žiadne orezávatko. Môže sa pochváliť technológiami ako „Heavydrive“, ktorá dodáva zvýšenú odolnosť proti nárazom a najmä technológiu „Precidrive“, ktorú napríklad nájdeme aj v niektorých modeloch od Certiny.

Pánske hodinky Certina – Fotogaléria tých najobľúbenejších
11.8.2021 - Agáta Vřeská
Pánske hodinky Certina – Fotogaléria tých najobľúbenejších

Precidrive - stručne a zrozumiteľne
18.3.2020 - Radek Vyhlídal
Precidrive - stručne a zrozumiteľne

Tá v skratke zaručuje skutočne neuveriteľnú presnosť ±10 sekúnd za rok, čím sa môže rovnať aj Grand Seiko strojčekom z radu 9F, ktoré sa však cenovo pohybujú úplne niekde inde. Strojček tiež ponúka indikáciu vybitia batérie (EOL) a do jej výmeny vydrží bežať až 5 rokov.

Záver

No, čo k tomu dodať? Ja som úprimne nadšený; aj keď nie som vyložene fanúšik Tissotu, tento model ma oslovil na prvý pohľad. Hodinky na mňa pôsobia veľmi vyváženým dojmom – športový „look“ sa tu mieša s ľahkým nádychom elegancie, a to hlavne vďaka minerálnej lunete a číselníku tak temnému, že by sa v ňom jeden stratil.

Navrch prihoďte zvýšenú odolnosť proti nárazom, vodeodolnosť do 300 m a technológiu „Precidrive“ a máte pred vami ideálne hodinky pre bezstarostné nosenie do každého dňa.

Mohlo by vás ďalej zaujímať:

Tissot Seastar – Fotogaléria potápačských svalovcov
10.8.2022 - Eliška Měrková
Tissot Seastar – Fotogaléria potápačských svalovcov

Pánske hodinky Tissot – Fotogaléria tých najobľúbenejších
21.1.2022 - Eliška Měrková
Pánske hodinky Tissot – Fotogaléria tých najobľúbenejších

Páčil sa vám článok?

Každú párnu stredu prehľad nových článkov a súťaže o hodinky na váš email.

Komentáre

Somárikpred 376 dňami, reagovať
pre koho sú určené tieto hodinky ??? -zobrali by ste si ich pri saturačnom potápani ? Ja veru nie, ani náhodou !
Agáta Vřeskápred 373 dňami
Tento model nemá potápěčskou certifikaci, i když má vysokou voděodolnost, pro saturační potápění se moc nehodí už kvůli absenci heliového ventilu či jinak vyřešeného pouzdra. Ale řekla bych, že model dneska ocení lidé spíše pro ten design, než že by se s nimi chtěli potápěd do bůhví jakých hloubek :)

Hodinky zmienené v článku